20 de curiozități istorice care sună absurd, dar sunt cât se poate de reale!

Cine a fost cel mai bogat om din toate timpurile? Cum o tânără chinezoaică a băgat spaima în toată Asia? Și cum îi pedepseau parții pe cei mai corupți politicieni? Răspunsurile la toate aceste întrebări le vei afla în continuare!

Curiozități istorice din lume

#1. Moda este schimbătoare. Bărbații din Grecia Antică purtau fuste și îi luau în râs pe cei care purtau pantaloni.

#2. Până în secolul al XVII-lea, “aruncarea vulpilor” era un sport popular în multe țări europene.

#3. Iulius Cezar a fost cel mai bogat om din toate timpurile. Raportând realitățile economice ale acelor timpuri la realitățile din prezent, averea lui ar fi fost echivalentă cu 46 de trilioane de dolari.

#4. Lupta cu odgonul a fost sport olimpic între anii 1900 și 1920.

#5. Începând cu anul 1945 toate tancurile britanice au fost echipate cu aparate pentru prepararea ceaiului.

#6. Pe arenele romane luptau și femei gladiatori, dar luptele lor nu erau atât de populare ca luptele dintre bărbați.

#7. În mitologia mayașă curcanul era o pasăre sacră.

#8. Chinezoaica Ching Shih a fost unul din cei mai influenți pirați din toate timpurile. Aceasta a fost prostituată, după care proxenetă, după care conducătoare de vas, iar mai apoi s-a transformat în spaima Pacificului, devenind conducătoarea celei mai puternice flote de pirați din istorie. Ching Shih a impus o disciplină de fier. Pe navele sale orice abatere de la regulament era pedepsită cu tăierea capului.

#9. Inițial, Colosseumul a fost acoperit în totalitate cu marmură.

#10. Acum 100 de milioane de ani, în Africa Centrală trăiau crocodili uriași, a căror picioare erau atât de lungi încât puteau alerga în galop.

#11. Marcus Licinius Crassus, un politician roman renumit pentru averea sa, a fost omorât cu bestialitate de parți. Aceștia i-au turnat aur topit în gât, ca simbol al corupției și lăcomiei.

#12. Atleții din antichitate concurau goi. Ei erau unși cu ulei de măsline și încălziți de maseuri, pentru a facilita libertatea de mișcare și a face competiția mai spectaculoasă.

#13. Anul 46 î.Hr. a fost cel mai lung an din istoria omenirii – a durat 445 de zile. Iulius Cezar a „prelungit” anul cu aproape 3 luni, astfel încât calendarul iulian să coincidă cu începutul anului.

#14. În Asia antică, conducătorii micilor formațiuni statale omorau elefanți pentru a-și demonstra puterea.

#15. Prima loterie din istorie a fost organizată în China, în timpul Imperiului Han, între anii 205-187 î.Hr.

#16. După moartea căpeteniei lor, vikingii stricau o navă de război și îi făceau sicriu acestuia din lemnul corabiei.

#17. Nisipul de pe plajele din Normandia conține fragmente de șrapnel (proiectil de artilerie). Oamenii de știință au ajuns la concluzia că nisipul este alcătuit în proporție de 4% din șrapnel.

#18. În timpul Primului Război Mondial, Franța a construit un Paris fals, la 15 kilometri de capitala țării, pentru a induce în eroare bombardierele inamice. A fost construite replici ieftine ale Arcului de Triumf și cartierelor rezidențiale, care de la înălțime arătau destul de veridic. După război, ele au fost demontate.

#19. Turnul înclinat din Pisa nu a fost niciodată drept.

#20. Împăratul rus, Petru I, avea propriile metode de combatere a alcoolismului în rândul societății. Bețivii primeau medalii de 7 kilograme, care erau prinse în jurul gâtului și nimeni nu avea voie să le scoată.

Citește și: 10 mituri despre preistoric și civilizația antică în care oamenii cred până în prezent!