17 fotografii macro impresionante pe care nu le-ai mai văzut: lucrurile pot fi cu mult mai interesanta când sunt mărite !

Lumea noastră este uriașă, atât la propriu, cât și la figurat, iar dacă începi să privești diferite obiecte printr-un microscop, poți ajunge la concluzia că și lumea lucrurilor mici este mare. Aripi de insecte, fructe și legume, precum și tot felul de alte obiecte se deschid dintr-o latură complet neașteptată, dacă sunt mărite.

Și pentru a demonstra că lumea va fi mult mai interesantă dacă totul este mărit, am strâns fotografii macro impresionante care vă permit să vedeți totul în detaliu.

1. În stânga este o imagine a cum arată firul de păr după folosirea unei lame de ras obișnuite. În dreapta este reprezentat firul de păr care a fost ras cu un aparat electric.

2. O sămânță de mac mărită.

3. Un gândac care ține prada de ochi cu mandibulele.

4. Rădăcină de bambus

5. Fotografie mărită cu pulpa de banană

6. Antenă de albine cu un grăunte de polen

7. Solzii de pe aripa unui fluture

8. Acul unei viespe, acul hipodermic și spinul de trandafir la microscop electronic

9. Organele interne ale unei tardigrade văzute folosind colorări fluorescente pentru organe interne

10. Un fir de păr înnodat

11. Capătul unei țigări la microscop

12. Polen

13. Chipsurile Pringles la microscop

14. Globul ocular al unei molii moarte

15. Vârfurile mărite ale frunzelor de mușchi vopsite cu o soluție diluată de iod

16. Suprafața pilei de unghii

17. Coaja de struguri

Dar tu ai încercat vreodată să faci o poză macro ? Pe rețelele de socializare poți vedea o multitudine te tehnici pe care să le folosești pentru un rezultat ca cele din pozele de mai sus.

Lumea care ne înconjoară este plină de surprize și lucruri extraordinare. Mai ales lumea mică văzută prin microscop sau un  aparat photo. Aceasta abia așteaptă să ne salute.  Tot ce ne rămâne este să fim deschiși spre noi descoperiri și cunoașteri. De altfel, ar trebui să înțelegem că, chiar și cele mai mici vietăți care ne înconjoară au farmecul lor aparte. Pozele de mai sus reprezintă dovezi clare ale acestei afirmații.  Astfel, ar trebui să fim recunoscători și pentru acea parte a naturii care, poate la prima vedere este invizibilă, dar care aparent, este la baza a tot ce ne înconjoară.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să-l distribui și prietenilor !