17 curiozități uimitoare pe care n-o să le poți scoate din minte

Amintește-ți, ce gânduri te vizitează seara, înainte de culcare? De obicei, sunt niște lucruri de care în timpul zilei creierul nu are timp să se intereseze. Cine se gândește în timpul zilei: cât cântăresc norii, simte omul în somn mirosurile și dacă organismul uman poate produce energie, pentru ce ar ajunge? Dacă o să ai astfel de gânduri înainte de somn, să știi că vei adormi repede, pentru că noi am găsit răspunsurile.

1. Saliva omului conține un analgezic natural care se numește opiorfină, ea este de 6 ori mai efectivă decât morfina. Mai mult ca atât, opiorfina poate avea efect antidepresiv.

2. Există culori „interzise”, pe care creierul nostru nu și le poate imagina.  Ele sunt compuse din nuanțe care se compensează reciproc în ochii noștri. De exemplu, roșu verzui sau galben albăstrui. Dacă o să te roage cineva să-ți imaginezi aceste culori, n-o să poți. La galben albăstrui cu siguranță o să te gândești la verde.

3. Atomii din oxigen care se găsesc în plămânii noștri, carbonul din mușchi, calciul din oase și fierul din sânge au apărut în stele, iar după explozie au fost aruncați în Univers. Reiese că noi suntem un pic de extraterești și suntem făcuți din praf de stele.

4. Aproape de 60 de ani o să pierzi jumătate din receptorii gustativi și nu vei mai putea deosebi atât de bine dulcele, săratul, acrul și amarul.

5. Pe parcursul unei vieți, vei întâlni 16 ucigași, fără să știi despre asta.

6. În timp ce dormi nu simți mirosuri.

7. De fiecare dată când amesteci un pachet de cărți ești primul om din istorie care îl amestecă în acest mod.

8. Dacă în timpul sarcinii, în corpul femeii sunt deteriorate anumite organe interne, copilul transmite prin cordonul ombilical celule stem pentru vindecarea mai rapidă a rănilor.

9. Zilnic, inima noastră produce o cantitate de energie suficientă pentru o călătorie de 32 de km cu un camion. Creierul are suficientă energie pentru a aprinde un bec de 10 w.

10. Majoritatea oamenilor nici nu băbuiesc că semafoarele sunt cu mult mai mari decât par.

11. În fiecare an, tu devii cu 98% un alt om – anume atâția atomi se reînnoiesc timp de 12 luni.

12. Oxigenul este vital pentru om, dar totodată el ne oxidează celulele, ceea ce duce la îmbătrânire.

13. Omul care stă cel mai aproape de tine în stânga, de fapt este cel mai departe din dreapta.

14. Vârsta ta nu este decât numărul de rotiri pe care le-ai făcut în jurul soarelui.

15. Un nor de mărime medie cântărește aprozimativ 500 de tone ( 100 de elefanți), norul de furtună cântărește cât 200 000 de elefanți. Cercetătorii au făcut aceste calcule, știind dimensiunile acestora și cantitatea aproximativă de apă.

16. O pizza de 43 de cm este mai mare decât 2 de 30 cm.

17. Oamenii care s-au născut în 1990 au reușit să trăiască în două milenii, două secole și 3 decenii, deși încă nu au împlinit 30 de ani.