16 obiecte ciudate care pot zăpăci pe oricine, dar nu pe internauți: aceștia pot desluși orice mister !

Indiferent cât de inteligent ai fi, este imposibil să știi totul. Pentru a face acest lucru, există mulți alți oameni, fiecare dintre care are cunoștințe necunoscute celorlalți. Dacă adaugi toate aceste cunoștințe într-un întreg, obții o bază de informații puternică în care poți găsi răspunsul la aproape orice întrebare.

Un astfel de tip de bază este comunitatea „Ce este chestia asta” de pe Reddit, cu cei 2,2 milioane de abonați. În fiecare zi, oamenii postează acolo întrebări cu fotografii ale descoperirilor lor, iar sarcina celorlalți membri ai comunității este să găsească răspunsul. Se dovedește un astfel de joc intelectual, ale cărui răspunsuri nu sunt mai puțin interesante decât întrebările în sine. Am adunat 16 întrebări și răspunsuri interesante pentru a vă hrăni creierul cu cunoștințe rare și distractive.

Întrebarea nr.1 

„Prietenul meu a cumpărat aceste lucruri din Franța. Sunt din secolul al XVIII-lea sau al XIX-lea, dar când am mers la anticariat, muncitorul nu a putut să ne spună ce sunt. Mânerul este din lemn, partea metalică pare a fi din alamă. Poate că este un instrument vechi de deschidere a cochiliei pentru a extrage fructe de mare din ele?

Răspuns: „O versiune rafinată a fiarelor de călcat pentru  croitor care trebuiau încălzite și apoi folosite pentru călcat sub gulere și mâneci”.

De ce sunt atât de multe? Poate ați observat că sunt de dimensiuni diferite, iar un astfel de fier de călcat va fi fierbinte doar pentru aproximativ un minut, caz în care croitorul ar putea lua al doilea exemplar din perechea care era în cuptor și pune cel răcit la încălzit.

Întrebarea nr. 2 Este un fel de curcubeu cvadruplu sau un fel de aureolă sau ceva de genul ăsta.

Răspuns: „Acest efect apare atunci când lumina soarelui se reflectă în cristalele de gheață de pe cer.”

Întrebarea nr.3 „O bucată mică de plasă proiectată peste pod, le văd peste tot în Vestul Mijlociu”

Răspuns: „Sunt amplasate astfel încât oamenii să nu poată intra cu ușurință în mijlocul podului. Nu contează de ce, să deseneze graffiti sau să sară  în jos.”

Întrebarea nr.4 „Nișă de blat din granit lângă plită”

Răspuns: „Acest lucru este pentru ca ouăle (și alte produse rotunjite) să nu se rostogolească în timpul gătirii”

Întrebarea nr.5 „Ce sunt acele lanțuri de sub mașina de ambulanță?”

Răspuns: „Este un sistem anti-alunecare”

Lângă roțile din spate sunt două bare, de care sunt atașate două discuri cu lanțuri atașate de ele în jurul circumferinței. Când drumul este înghețat, șoferul apasă pe un buton de pe planșa de bord, activând un mecanism care face ca discurile să se rotească și le aduce la roți, astfel încât acestea să intre în lanțuri. Se pare că acest lucru crește aderența anvelopei cu 30%.

Întrebarea nr.6 „Ce este acest bar balansoar sub scaunul de la gara din Dresda?”

Răspuns: „Va suna ciudat, dar sunt pentru nevăzători, ca să simtă scaunul cu bastonul, deoarece scaunele nu au picioare”.

Aceasta se numește „klappbarer orientierungsbügel” sau „bară de ghidare pentru persoanele cu deficiențe de vedere”. Scopul lor este să-i ajute pe orbi să caute locuri goale în stație, atingându-le cu un baston tactil. Lucrul amuzant este că, conform regulilor, toate astfel de scaune trebuie să aibă o înălțime a barei de 30 cm sau mai mică. Ar fi mult mai utile dacă ar fi mai jos, dar administrația le face strict după reguli și nu cu un centimetru mai jos.

Bara este făcută mobilă, astfel încât pasagerii să își poată pune bagajele sub scaun, împingându-le sub ei, mișcând astfel bara.

Întrebarea nr.7 „Medalion din sticlă și metal cu inscripții”

Răspuns: „Acesta este un pandantiv, în interiorul căruia se află fragmente din oasele sfinților cu semnături”.

Întrebarea nr.8 „Dispozitiv electric mic din plastic negru lipit de spatele barei de protecție a mașinii”

Răspuns: „Acesta este un indicator de marșarier care este atașat la lampa de marșarier a mașinii. În timpul mersului în spate, acest dispozitiv începe să emită un semnal sonor, captând lumina de la lanternă.

Întrebarea nr.9 „Un obiect metalic găsit pe o potecă.”

Răspuns: „Acesta este un suport pentru sacii cu excremente de câine. Este agățat de lesă.”

Fapt amuzant, suportul are forma atât ca un câine, cât și ca un os în același timp.

Întrebarea nr.10

„Bile de sticlă în miniatură foarte vechi. Bilele sunt goale, cu pereți subțiri și vârfuri mici. Fiecare este numerotat în partea de sus. Presupun că sunt destinate înotului, dar de ce? Vreo idee? Mulțumesc ! ”

Răspuns: „Acesta este un set de hidrometre pentru determinarea conținutului de alcool din băuturile alcoolice”

„Dacă alcoolul este confirmat, atunci mingea se va scufunda la fund” – indicat în instrucțiunile de pe spatele cutiei. Fiecare număr de pe minge corespunde unui anumit tip de alcool.

Întrebarea nr.11„Ce este acest con de sticlă cu un dop din cauciuc-metal în bucătăria noastră din Africa de Sud?”

Răspuns: „Acesta este un cornet de bomboane”

Întrebarea nr.12 „O țeavă albă ciudată cu o siglă de flori găsită pe peretele casei pe care o închiriem”

Răspuns: „Acesta este sistemul antifurt Zero Vision de la Verisure, care umple camera cu fum dacă se detectează o spargere. Ideea este că acest lucru fie îl va speria pe hoț, fie cel puțin îi va fi mai greu să fure, reducând semnificativ vizibilitatea.”

Potrivit companiei, împreună cu sistemul este instalată și o cameră, care trimite un semnal către centrul de monitorizare, ai cărui angajați decid deja dacă este vorba despre o operațiune accidentală sau un adevărat jaf. În cazul unui jaf, un angajat al centrului pornește sistemul și anunță poliția. Sistemul umple o cameră cu fum gros în doar 45 de secunde. Pe captură de ecran puteți vedea rezultatul umplerii cu fum la 26 de secunde după lansare.

Întrebarea nr.13 „Am descoperit asta în timp ce aspiram apartamentul pe care îl închiriem în Scoția. Este ca un M&M vechi, dar cu o poză a unui cuplu.”

Răspuns: „Acesta este adevărat M&M. În urmă cu aproximativ 15 ani, compania a oferit un serviciu prin care oricine putea imprima orice imagine pe un drajeu pentru uz personal .”

Este raportat că tinerii căsătoriți făceau adesea acest lucru, care apoi dădeau drajeuri oaspeților ca amintire.

Întrebarea nr.14 „Ce sunt acele bare metalice curbate atașate deasupra ușilor acestui hambar mic?”

Răspuns: „Este pentru a ține deschise ușile hambarului”.

Mai întâi trebuie să scoateți un capăt al tijei din pământ, să deschideți ușa, să o apăsați cu o tijă și să înfigeți din nou capătul tijei în pământ.

Întrebarea nr.15 „Ce este acest buzunar situat pe o parte a acestei pălării cu clapete pentru urechi?”

Răspuns: „Acesta este un buzunar pentru un deschizător de sticle”

Întrebarea nr.16 „Ce fel de broască de metal mi-au dat?”

Răspuns: „Acesta este un suport mic pentru lumânări conceput pentru un tort la ziua de naștere”.

Dar tu ai dat peste obiecte necunoscute ? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !