15 exemple clare care demonstrează că natura era cu mult mai dură acum milioane de ani în urmă

Studiul trecutului îi ajută pe oamenii moderni să înțeleagă mai bine ce se întâmplă în prezent și să prezică viitorul. Istoria nu numai că ne învață multe, dar ne arată și cât de interesantă și puternică este mama natură. Priviți doar fotografiile pe care le-am adunat mai jos și veți înțelege că natura a avut întotdeauna o putere incredibilă. Dar acum milioane de ani era deosebit de impresionantă.

De la schelete de dinozauri la reconstrucții de Neanderthal, aici veți găsi fotografii cu tot felul de lucruri preistorice care, ca o mașină a timpului, vă pot duce înapoi în timp și vă pot dezvălui lucruri pe care nu le-am putea vedea niciodată cu ochii noștri.

1. Comparație între craniile unui Sarcosuchus și ale unui crocodil de Nil

Sarcosuchus este un gen dispărut de crocodilomorfi giganți care nu aparține ordinului modern al crocodililor. Sarcosuchus era de 3 ori mai mare decât crocodilul de Nil și de 2 ori mai mare decât crocodilul de apă sărată (considerat cea mai mare specie de crocodil din lume).

Și iată o comparație dintre craniile de sarcosuchus și a unui om.

2. Reconstrucția unui Tyrannosaurus Rex, poreclit Sue, se află în Field Museum of Natural History din Chicago, SUA

Acordă atenție ochilor și botului. Cu siguranță până acum nu ai văzut o reconstrucție care să arate intimidantă și drăguță în același timp. Datorită acestei reconstrucții, poți privi Tyrannosaurus rex nu ca pe un monstru prădător nebun, ci ca pe un animal obișnuit.

Și, de asemenea, acordă atenție acestor labe din față minuscule. În general, este acceptat că Tyrannosaurus a interacționat cu lumea exterioară cu ajutorul capului său, așa că s-ar putea ca mâinile sale să fie rudimentare.

3. Reconstrucția șarpelui Titanoboa

Titanoboa este cea mai mare specie de șarpe din istoria Pământului, care a dispărut acum 60 de milioane de ani. Analizând rămășițele acestui monstru antic, găsit în mina de cărbune Serrejon, Columbia, oamenii de știință au ajuns la concluzia că în timpul vieții lungimea individului a fost de 13 metri.  Greutatea acestuia putea depăși o tonă. Exemplarul găsit a fost aproape de două ori mai lung decât cel mai lung șarpe din vremea noastră – pitonul reticulat, a cărui lungime a corpului este de 7,5 m.

4. O crinoide fosilă bine conservată care datează din perioada de carbon (aproximativ 345 de milioane de ani în urmă)

În ciuda faptului că arată ca o floare, crinoidele sunt de fapt animale aparținând speciei echinoderme (cum ar fi stelele de mare). Acestea au existat cu 300 de milioane de ani înainte de apariția dinozaurilor. Și-au primit numele datorită asemănării lor cu o floare, dar cel mai tare lucru la ele este că încă există. În lume sunt cunoscute aproximativ 700 de specii.

5. Dintele de Megalodon în comparație cu un mare dinte de rechin alb

Și acum să comparăm parametrii: lungimea maximă a corpului megalodonului a ajuns la 15 metri maximum, iar greutatea maximă a fost de 30-47 de tone. Marii rechini albi însă, cresc până la 4,6-4,8 m lungime cu o masă de 1,9 tone.

6. Femurul unui triceratops (stânga) versus femurul de elefant.

7. Scheletul lui Archelon (Archelon ischyros) – o țestoasă gigantică din perioada Cretacicului

Lungimea totală a arhelonului a ajuns la 4,6 metri, iar greutatea a fost mai mare de 2,2 tone. În aparență, era o țestoasă piele, adică. carapacea ei nu avea plăci dure. Arhelonul a fost descris pentru prima dată în 1896, dar unii criptozoologi (căutători de creaturi mitice în lumea reală) cred că țestoasele uriașe ar fi putut supraviețui până în zilele noastre.

8. Chimerarachne yingi este o arahnidă recent descoperită în chihlimbar, care locuia prin pădurile tropicale, care în prezent reprezintă teritoriile Asiei de Sud-Est, acum peste 100 de milioane de ani în urmă.

Nu se știe dacă această specie poseda otravă și până acum nu a fost posibil să se găsească un răspuns la modul în care păianjenul și-a folosit coada (sau flagelul?)

9. Reconstrucția unui om de Neanderthal și al copilului său.

Neanderthalienii și-au luat numele din Valea Neandertalului, situată în Germania, unde a fost găsit craniul unuia dintre reprezentanți. Speranța medie de viață a oamenilor de Neanderthal a fost de 20 de ani.

Este general acceptat în societate că oamenii de Neanderthal erau retardați. Oamenii de știință însă, au dovedit că copiii lor s-au dezvoltat în același mod ca și copiii moderni și aveau creier mare.

10. Cu 10 milioane de ani în urmă, țestoasele te puteau mânca fără a clipi din ochi

În fotografie poți vedea carapacea unei specii dispărute de țestoase cu gât lateral numită Stupendemys geographicus. Ea a existat acum 6 milioane de ani. A fost cea mai mare țestoasă de apă dulce din istoria Pământului. Lungimea totală a cochiliei a ajuns la 2,3-2,4 m lungime și 1,9 m lățime, cu o greutate de 600-800 kg până la 2 tone!

11. Colț de mamut găsit în Yakutia

Imaginează-ți cât de mare era! În timpul vieții, înălțimea medie a unui mamut era de 5,5 m, iar greutatea corporală ajungea la 15 tone. În prezent, cel mai mare elefant este cel african (de savană). Înălțimea acestora este de 3,8 m, iar greutatea de 5 tone.

12. Cât de mare era megalodonul în comparație cu omul

Pare impresionant, dar cred că nimeni nu a fost surprins, deoarece mulți oameni știu că megalodonii erau uriași. Lungimea corpului acestor rechini dispăruți ajungea la 15 metri, iar greutatea la 47 de tone.

13.Un os care a aparținut unui Argentinosaurus, unul dintre cei mai mari dinozauri care au trăit vreodată în America de Sud.

14. Laba unei păsări gigantice pe nume Moa

Aceste păsări au trăit în Noua Zeelandă, iar unele dintre ele au ajuns la dimensiuni gigantice. Înălțimea celei mai mari specii de moa a ajuns la 3,6 m, iar greutatea – aproximativ 250 kg. Cu toate acestea, cea mai mică specie era de mărimea unui curcan. Specia a dispărut fiind exterminată de maori.

Așa a fost descrisă această pasăre în 1907

15.Quetzalcoatl: dacă-și desface aripile, lungimea acestora poate ajunge la 12 metri.

Oamenii de știință îl consideră unul dintre cei mai mari reprezentanți ai pterozaurilor.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să-l distribui și prietenilor !