15 descoperiri bizare, care i-au lăsat pe oameni complet nedumeriți

Câți oameni, atâtea întrebări. Ce este? La ce folosește? Cât costă? Omul este curios din fire și vrea să le cunoască pe toate. Iată 15 obiecte neobișnuite, descoperite de oameni din diferite colțuri ale lumii, rostul cărora a fost descifrat de internauți.

Întrebarea 1: La ce folosește această sferă? Am găsit o mulțime de sfere lângă pubela cu gunoi.

Răspuns: Aceste sfere sunt folosite în producție pentru a determina poziția tridimensională a diferitor obiecte, cu ajutorul unui fascicul laser reflectat de sferă. Dacă au ajuns la gunoi, înseamnă că erau cu defecte.

Întrebarea 2: Ce aruncă în mare această navă?

Răspuns: Această activitate se numește dragare și constă în operația de săpare sub apă și de îndepărtare a materialului săpat cu ajutorul unei drăgi. De regulă, se face pentru a adânci sau a lărgi cursul unei ape.

Întrebarea 3: Ceea ce vedeți este făcut din plastic, dar partea roșie este din material textil. Nu am idee cum funcționează și ce ar trebui să facă.

Răspuns: Aceasta este un fel de rolă adezivă a secolului trecut, folosită atât pentru îndepărtarea scamelor de pe haine, cât și pentru colectarea prafului, firelor de păr, pufului, ațișoarelor și altor resturi textile care se adună pe tapițerie, haine sau abajururi.

Întrebarea 4: Le-am găsit în Scoția. Mânerul este din lemn, iar plasa din sârmă. Par să fie confecționate manual. La ce folosesc?

Răspuns: Acest instrument este necesar pentru stingerea unui foc mic, de exemplu a unui rug sau a unui incendiu modest.

Întrebarea 5: Cineva mi-a dăruit în glumă acest instrument. Se pune în priză și vibrează. Am apreciat gluma, dar la ce folosește de fapt?

Răspuns: Acesta este un aparat de masat foarte vechi. Ce vrei să masezi rămâne la discreția ta.

Întrebarea 6: Astăzi am găsit o chestie mică de metal. Pe ea scrie Stryker 01-2375. Fabricat în Germania. Ce însemna asta? E pentru pantofi?

Răspuns: Nu. Acesta este un instrument medical folosit pentru a proteja globul ocular în timpul operațiilor. De exemplu, chirurgul putea plasa acest instrument între ochi și pleoapă în timpul intervenției chirurgicale la nivelul pleoapelor.

Întrebarea 7: La ce folosește acest cârlig?

Răspuns: Acesta este un cârlig pliabil folosit pentru a încheia pantofii cu nasturi. Din fericire, astfel de pantofi nu se mai produc.

Întrebarea 8: Ce este asta?

Răspuns: După cum poți să-ți dai seama, este un instrument de bucătărie. Această pâlnie cu trei conuri este folosită pentru a prepara un desert portughez numit Fio de Ovos. Fio de Ovos este făcut din gălbenușuri de ou, care sunt turnate prin acest instrument în trei jeturi subțiri în sirop de zahăr care clocotește.

Întrebarea 9: Tocmai am descoperit o roată metalică pe peretele din spate al mesei. De ce a fost nevoie de ea? 

Răspuns: Sub blatul de lucru există mai multe șuruburi filetate. Aceste roți sunt necesare pentru a deșuruba șuruburile în sus, fixând astfel o oglindă de blatul mesei.

Întrebarea 10: Am cumpărat un apartament cu tot cu această cabină. Ce pot face cu ea?

Răspuns: Este vorba de o saună portabilă.

Întrebarea 11: Iată ce am găsit sub chiuveta de bucătărie. Cercul are un diametru de 10 cm, butonul se apasă, dar nu se întâmplă nimic. Ce poate să fie?

Răspuns: Aceasta este o capcană pentru gândaci de bucătărie. Lunile sunt marcate pe disc, astfel încât să știi când să o schimbi. Butonul eliberează substanțele chimice.

Întrebarea 12: Par niște pietricele, dar când sunt presate, explodează, iar din ele iese suc galben și diferite granule. Sunt periculoase?

Răspuns: Acesta este un îngrășământ care conține uree și apă.

Întrebarea 13: Seamănă cu un set de bețișoare, dar nu înțeleg la ce folosesc celelalte părți.

Răspuns: Într-adevăr, e un set de bețișoare. Iar restul pieselor sunt suporturi pentru bețișoare, ca să nu le pui direct pe masă.

Întrebarea 14: Am moștenit de la bunicul o cutie metalică de buzunar, cu mecanism de evacuare. La ce folosește?

Răspuns: Acesta este un dispozitiv pentru umplerea unei pipe de fumat cu tutun.

Întrebarea 15: Ciocolată cu surprize. E comestibilă?

Răspuns: Bineînțeles că nu. Resturile negre sunt excremente de insecte, și anume de molii alimentare. Iar găurile negre sunt locurile unde s-au cuibărit.

Citește și: De ce să pui o bucată de vată în coșul de gunoi? Sfatul bunicii mele