15 creații extraordinare ale naturii care te vor uimi prin unicitatea lor: totuși, trăim într-o lume fascinantă !

Din păcate, nu observăm întotdeauna lucrurile fascinante și incredibile de care este plină această lume. Dar, de fapt, uneori, doar a fi curios este suficient pentru a vedea creaturi și fenomene neobișnuite care ne fac viața pe planetă interesantă și incitantă. Și, privind toată această diversitate, înțelegi că omenirea mai are atât de multe de descoperit! Astăzi vom arăta câteva dintre cele mai interesante creații ale naturii, care pur și simplu ne uimesc prin unicitatea lor.

1. Aceștia nu sunt pepeni verzi mici, ci Cucamelon – castraveți mexicani.

Autorul fotografiei a scris că gustul acestor fructe este asemănător cu „castravetele dulce cu un strop de lime”. A mai spus că fructele nu trebuie curățate și se mănâncă direct cu coajă.

2. „Am găsit o piatră cu alge uscate lipite de ea”

Pare că piatra a fost lovită de fulger, sau tocmai și-a făcut un nou tatuaj.

3. Ciupercă din familia Rhodotus, care este pe cale de dispariție.

Ciuperca se găsește în toată emisfera nordică și este listată în Cartea Roșie a multor țări. Cu toate că această ciupercă arată foarte apetisant, ea nu este comestibilă din cauza pulpei prea tari.

4. Ascidii asemănătoare cu scheletele peștilor, dar cu botul de panda. Incredibil !

Acesta este doar un singur tip de ascidii care are o denumire specifică în engleză: „Skeleton Panda Sea Squirts”. Ascidia se hrănește înghițind apa din mediul acvatic. Astfel, ea o filtrează prin faptul că alege din ea, microorganismele necesare.

5. Șopârlele- crocodil cu ochi roșii arată ca niște mici dragoni.

Astfel de „dragoni” trăiesc în Noua Guinee și, în ciuda familiei lor, nu prea le plac temperaturile ridicate, deoarece atunci când căldura este peste 30 ° C, pot muri (ideal 25-27 ° C). În ciuda faptului că unii oameni îi păstrează ca animale de companie, lor nu le prea place când cu ei încearcă să se facă contact.

6. Un Gecko camuflat care a fost găsit în Madagascar.

Camuflajul este atât de perfect încât îl face practic invizibil. Mulți internauți au scris că la început au crezut că piciorul cuiva este reprezentat în fotografie.

După cum este indicat în descriere, această specie trăiește în Madagascar și insulele adiacente acesteia. Vei fi surprins, dar sunt foarte agresivi unul cu celălalt, așa că nu pot fi ținuți împreună în captivitate.

7. Lemurul negru cu ochi albaștri

Fapt distractiv: bărbații sunt întotdeauna negri, în timp ce femelele sunt de culoare maro-roșcat până la gri, dar toți au aceiași ochi albaștri.

8. Moluscă vie. Este ciudat că nimeni nu a făcut încă un desen animat despre aceștia.

Da, sunt într-adevăr ochi. În ciuda faptului că molusca are o pereche de ochi, nu are vedere binoculară, deoarece ochii săi se mișcă independent unul de altul.

Te urmărește

9. Lumpfish este o familie de pești marini care trăiește în apele înghețate din Arctica, Atlanticul de Nord și Oceanul Pacific de Nord.

Aceste frumuseți pot înota la o adâncime de 1700 de metri. Se știe foarte puțin despre comportamentul și biologia acestor pești. Dar tipul care ține peștele are un tatuaj amuzant sub forma marinarului Popeye.

10. Aceasta este o omidă a unui fluture din Brameya din Orientul Îndepărtat.

O caracteristică interesantă a omizilor este că atunci când sunt atinse, sunt capabile să scoată un șuierat ascuțit.

Așa arată fluturele după metamorfoză

11. Chrysina limbata este o specie de gândac din familia lamelară, cunoscută pentru cochiliile sale argintii lucioase.

Coaja acestui gândac este atât de reflectorizantă încât arată ca o oglindă. De ce strălucesc gândacii? În general, se crede că acest lucru este pentru a rămâne neobservați în pădurea tropicală.

12. Păianjenii Hersiliidae se prefac a fi cioturi pentru camuflaj

Ei trăiesc în copaci și sunt excelenți la camuflaj. Sunt capabili să se miște extrem de rapid, ceea ce îi ajută să atace victima, în jurul căreia aleargă rapid, încurcând-o cu pânza lor. Din fericire, ajung să crească doar la 1-1,8 cm lungime.

13. Meduza uriașă Stygiomedusa gigantea care arată ca și cum ar purta o pălărie.

În ultimii 110 ani, ea a fost văzută doar de 110 ori. Adică, atrage atenția oamenilor de știință doar o dată pe an, dar se crede că este răspândită în întreaga lume, cu excepția Oceanului Arctic. Sunt cu adevărat uriașe. Ca să înțelegeți, aceste meduze cresc până la 10 metri lungime, iar pălăria lor, în diametru, poate ajunge la 1 metru. Aceste meduze trăiesc la adâncimi de până la 6665 de metri.

14. Atelopus varius sau Broasca Clovn

Culoarea acestor broaște ne dă absolut clar de înțeles că  este mai bine să nu te încurci cu ele, deoarece pielea lor este otrăvitoare, conținând neurotoxină și tetrodotoxină. Astfel, clovnul este cel care decide să o atingă. Din păcate, această specie este pe cale de dispariție, parțial din cauza schimbărilor climatice, parțial din cauza defrișărilor. O creștere a umidității în habitatul lor duce la răspândirea unui anumit tip de ciupercă, care, la rândul său, duce la moartea acestor broaște frumoase.

Și așa cum a spus unul dintre personajele din desenul animat „Finding Nemo”: „Un clovn, dar nu este deloc amuzant.”

15. Un păianjen Orb Weaver Spiders cu coarne foarte înfricoșătoare, care, plus la asta mai sunt și de diferite culori și dimensiuni.

Există 3.000 de specii de păianjeni Orb Weaver care sunt împrăștiați în întreaga lume, iar corpul lor poate ajunge la 3 cm (distanța dintre vârfurile extreme). Se pare că acest păianjen frumos este din Africa. Stai liniștit, păianjenii cu coarne sunt în general inofensivi pentru oameni.

16. Tenrec în dungi – o specie de mamifere, comună în regiunile de est și de nord ale insulei Madagascar

Acest animal minunat se găsește numai în regiunile de est și nord ale Madagascarului. Ei folosesc ecolocația pentru a determina prada, iar tenrecul se hrănește în principal cu râme. Cu ajutorul acelor care vibrează în partea centrală a spatelui, ei scot un sunet, anunțând rudele lor unde se află, iar acest sunet este auzit de urechea umană. De asemenea, se pot cățăra în copaci, dar aproape niciodată nu o fac. Arată ca un hibrid nebun dintre Sonic the Hedgehog și Pikachu

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să-l distribui și prietenilor !