13 lucruri pe care le vor înțelege doar introvertiții! În câte dintre ele te regăsești?

Ca să îți determini temperamentul nu este necesar să faci teste psihologice. Ai tendința de introvertit dacă observi la tine aceste ciudățenii:

1. Nu părăsești apartamentul până nu pleacă vecinul

Situație: auzi că ușa unui vecin se deschide pe hol sau pe scară. Ca să nu te mai intersectezi încă o dată cu el, aștepți până pleacă. Da, este ciudat, dar uneori introvertiții se ascund chiar și de cei mai drăguți oameni, doar pentru a evita să schimbe câteva cuvinte cu ei.

2. Ești fericit în secret că prietenii tăi au anulat întâlnirea

Ca să nu fii considerat un pustnic, uneori trebuie să ieși la întâlniri cu prietenii. Dar când planurile comune sunt anulate, în inima ta te bucuri că poți să rămâi acasă și nu te prefaci că ești un tip sociabil.

3. Te simți incomod la petreceri

În ciuda antipatiei pentru companiile zgomotoase, există evenimente care nu pot fi evitate, ca de exemplu o petrecere corporativă, nunta unei prietene sau sărbătoarea de Anul Nou cu rudele. Primul gând care îți vine la orice întâlnire: „Ce am pierdut eu aici?!”

4. Internetul nu este doar un hobby pentru tine, ci stil de viață

Formularea gândurilor pe hârtie este mult mai ușoară pentru introvertiți decât comunicarea verbală. Îți este dificil să comunici direct cu cineva, dar pe rețelele de socializare te simți ca peștele în apă. În corespondența online, poți glumi, să îți arăți capacitățile intelectuale și să lași un comentariu ingenios.

5. Te ferești de asistenții de vânzări în timp ce faci cumpărături

Îți este mai ușor să îți găsești singur modelul și dimensiunea potrivită decât să ții o conversație cu un străin.

6. În loc de o companie zgomotoasă, preferi singurătatea

Ești invitat să petreci weekendul împreună cu prietenii, dar tu spui că ești foarte ocupat. Toată lumea înțelege că într-adevăr nu este așa: de fapt, vrei să rămâi acasă și să te bucuri de singurătate. Pentru introvertiți, aceasta este norma; ei nu se grăbesc la petreceri și se pot bucura de timpul petrecut în singurătate.

7. Răspunzi pe scurt la întrebări

La întrebările: „Ce este mai nou la tine?” și ”Ce mai faci?” încerci să răspunzi cât mai scurt posibil pentru ca, Doamne ferește, să nu înceapă o conversație. Discuțiile despre orice sunt ușor abordate de extrovertiți, iar introvertiților nu le place acest format de conversație.

8. Încerci să te pleci neobservat de la petreceri

Și încerci să o faci cât mai devreme posibil. Ai mereu un plan de evadare, pentru aceasta mergi cu mașina la petrecere, mai ales când din start nu ai vrut să mergi la eveniment.

9. Rareori răspunzi la apeluri telefonice

Nu răspunzi la apeluri de la numerele necunoscute și preferi să discuți online cu un prieten sau coleg, decât offline.

10. Te prefaci că nu observi pe cineva pe care îl cunoști

Situație: După muncă, te-ai dus la un magazin alimentar. Totul merge bine până când observi un prieten între rândurile de hrișcă și paste. Reacția ta standard este să te întorci și să te îndepărtezi repede înainte de a te vedea.

11. Ție frică să rămâi singur cu persoane puțin cunoscute

Să întreții o conversație cu o persoana pe care o vezi pentru prima dată? Nu! Așa arăți când prietenii te lasă singur câteva minute alături de cunoștințele lor:

12. Nu comanzi niciodată ceva prin telefon dacă o poți face online

De ce să suni când poți să scrii?

13. Nu știi cum să te comporți când oamenii îți cântă melodia „Mulți ani trăiască” pentru tine!

Te simți incomod și inconfortabil în preajma oamenilor. Ziua de naștere devine o tortură specială: oamenii îți vorbesc mai mult decât de obicei și îți acordă prea multă atenție. Vreai să te ascunzi sub masă sau să fugi!