11 lucruri de care ne folosim zilnic, fără să știm care este întrebuințarea reală a lor!

Te-ai întrebat vreodată de ce hanoracele au un triunghi în zona gulerului? La ce folosește cel de-al treilea buzunar de la sacou, sertarul de sub cuptor și câmpul de pe marginea caietelor? Lucrurile pe care le folosim în viața de zi cu zi sunt mai ingenioase decât par la prima vedere. Hai să vedem împreună care sunt tainele lor.

#1. Triunghiul de la gulerul hanoracului 

Există mai multe motive pentru care a fost nevoie de acest triunghi. În primul rând, el întărește zona gâtului, prelungind durata de viață a hainei. În al doilea rând, datorită lui zona poate fi extinsă, ceea ce este foarte util dacă ai capul mare. Și în al treilea rând, triunghiul absoarbe transpirația care se acumulează în această zonă atunci când faci sport.

#2. Adâncitura de la fundul cănii

Unele căni, în special cele de la IKEA, au o mică adâncitură la bază. Te-ai întrebat vreodată la ce folosește? Explicația e mai simplă decât pare la prima vedere. Atunci când cana se află cu gura în jos, adâncitura permite apei sa se scurgă și să nu stagneze într-un singur loc, creând un teren fertil pentru bacterii.

Acest lucru e valabil mai cu seamă dacă pui cana în mașina de spălat vase. În plus, adâncitura permite aerului rece să pătrundă sub cană, prevenind deteriorarea ceramicii atunci când adaugi lichide fierbinți.

#3. Spațiul gol din cupa pentru tăieței instant

În ciuda aparențelor, nimeni nu încearcă să te tragă pe sfoară. Explicația este mai simplă decât pare la prima vedere. E nevoie de spațiu gol pe ambele părți pentru a preveni sfărâmarea tăiețeilor în timpul transportului, în cazul în care cupa cade jos.

#4. Curelușele de pe umerii gecilor de piele

Cu siguranță nu sunt numai pentru decor. Curelușele au fost concepute pentru a ține geanta sau rucsacul pe umăr. În acest fel, vei ști sigur că nu alunecă și că nu te fură nimeni pe stradă.

#5. Cel de-al treilea buzunar la sacou

Majoritatea costumelor au câte două buzunare. Dar unele modele, în special cele clasice, inspirate din secolul al XIX-lea, se pot lăuda cu un al treilea buzunar. De regulă, acesta este cusut deasupra buzunarului lateral din dreapta, este mai mic decât celelalte și are o căptușeală de cauciuc.

Acest design nu era un simplu capriciu al tinerilor aristocrați. În acea perioadă erau foarte populare cursele de cai, boxul și alte activități sportive unde puteai să faci un pariu. Bărbații aveau nevoie de un buzunăraș comod în care să ascundă biletul. Cu timpul, al treilea buzunar și-a pierdut din actualitate.

#6. Câmpul de pe marginea caietelor

Unii sunt convinși că e nevoie de ele pentru notițe, alții consideră că e doar o pretenție estetică. Nici primii, nici cei din urmă nu au dreptate.

Câmpurile au fost concepute pentru a proteja informația din caiete de șobolani. În trecut, când șoarecii erau locuitori de rând în casele multor persoane, rozătoarele se înfruptau din caiete. Și sufereau marginile. Din acest motiv, s-a alocat acel câmp.

#7. Plasa de pe ușa cuptorului cu microunde

Cuptoarele cu microunde încălzesc mâncarea atât de repede, deoarece folosesc unde electromagnetice. Iar rolul plasei este de a împiedica pătrunderea radiațiilor dăunătoare prin sticlă.

#8. Folia cu bule de aer

Folia a fost creată în anul 1957 de doi ingineri care doreau să creeze un tapet texturat unic. Această idee nu a fost încununată de succes, așa că inginerii au încercat să găsească o nouă utilizare pentru produsul lor și au început să-l vândă ca material izolator pentru sere. Dar nici această idee nu a avut succes. Treptat, folia cu bule de aer s-a transformat în material de ambalare.

#9. Pernuța de ace

Pernuța de ace a fost creată nu numai pentru a păstra acele, ci și pentru a le ascuți. Primele modele erau umplute cu vată de oțel, care era ieftină, rezistentă la rugină și numai bună pentru ascuțit.

#10. Sertarul de sub cuptor

Deși majoritatea oamenilor îl folosesc pentru a păstra acolo tigaia, tacâmurile și alte vase, producătorii l-au gândit ca spațiu numai bun pentru a menține temperatura și aroma bucatelor, până la venirea oaspeților.

#11. Radierele bicolore

Nu, nu sunt pentru creion și cerneală, ci pentru a șterge creionul de pe diferite tipuri de hârtie. Capătul roșu pentru hârtie fină, iar cel albastru pentru hârtie cu textură mai dură.

Citește și: De ce să NU verși apa în care ai fiert pastele și alte 11 trucuri utile în gospodărie!