11 lucruri de care ne folosim zilnic, fără să știm care e întrebuințarea reală a lor!

Te-ai întrebat vreodată de ce berea se vinde în sticle de culoare maro, cum se descifrează marcajele de pe ouă și de ce căciula are pompom? Care este rolul acestora? Răspunsurile la aceste întrebări și la multe altele le vei afla în continuare. Iată 11 lucruri de care ne folosim aproape în fiecare zi, dar habar n-avem care e întrebuințarea reală a lor.

#11. Bucla de la uscătorul de păr

Multe uscătoare de păr sunt echipate cu bucle pentru a le agăța de cuier. Adevărul e că dacă ții aparatul în această poziție, el îți va servi pentru mai mult timp, deoarece cablul nu stă îndoit și nu se uzează.

#10. Pompom-ul de pe căciulă

Deși astăzi e doar un element decorativ, înainte pompom-ul avea o destinație clară. În trecut, navele maritime aveau tavane joase și marinarii se loveau cu capul de tavan în timpul furtunilor. Ca să reducă din numărul de cucuie, ei au inventat căciula cu pompom.

#9. Peticul în formă de romb de pe rucsac

Bucățica de piele în formă de romb, cu două crestături paralele, e necesară pentru a agăța de rucsac ceea ce nu a încăput în interiorul lui. De exemplu – adidașii, care pot fi ancorați lejer acolo.

#8. Orificiile de pe AirPods

Pe lângă forma neobișnuită, căștile Apple se pot lăuda cu 4 orificii de mărime diferită. Fiecare dintre ele are rolul său. Difuzorul direcționează sunetul către ureche, iar orificiile optimizează fluxul de aer așa încât acustica să fie perfectă.

#7. Găurile de pe mânerul tigăii

Găurile au cel puțin două întrebuințări. În primul rând, pentru a agăța tigaia în cui. Iar în al doilea rând, pentru a fixa lingura în timpul gătitului. Dacă o pui sub un unghi de 45 de grade, conținutul ei se va prelinge direct în tigaie.

#6. Marcajele de pe ouă

Calitatea ouălor depinde de modul în care sunt crescute găinile. În țările Uniunii Europene, prima cifră din codul de pe coajă este cea mai importantă. Există 4 tipuri de ouă.

Cifra 0 – Găinile au fost crescute afară, în condiții ecologice, fără iarbă tratată, fără antibiotice, fără furaje ce conțin adititvi, conservanți, coloranți sintetici etc.

Cifra 1 – Găinile ies în aer liber, dar seara sunt ținute în hale (9 găini pe metru pătrat). Iar hrana nu este certificată ecologic.

Cifra 2 – Găinile sunt crescute în hale și nu au parte de lumină naturală (9 găini pe metru pătrat).

Cifra 3 – Găinile sunt crescute în baterii autorizate, în cuști, nu se pot mișca și nu văd lumina zilei.

#5. Pictograma ceas de la iPhone

Spre deosebire de telefoanele obișnuite, pictograma cu ceas de la produsele Apple afișează ora în timp real și are ac pentru secunde. Dar majoritatea oamenilor nu observă acest lucru, deoarece s-au obișnuit că pictogramele sunt statice.

#4. Cupele pentru ketchup

Dacă ai mâncat vreodată la un restaurant de tip fast food, știi cât de greu e să moi cartofii în cupa cu ketchup, mai ales când sosul e pe terminate. Problema e că majoritatea oamenilor nu o folosesc corect. Trage de marginile recipientului din ambele părți și vei obține o farfurie.

#3. Sertarul de sub cuptor

Deși majoritatea oamenilor îl folosesc pentru a păstra vesela, producătorii l-au făcut pentru a ține acolo bucatele calde, până se apropie oaspeții.

#2. Mânerul de la sticla cu sirop de arțar

Dacă ai cumpărat vreodată o sticlă cu sirop de arțar, probabil ai observat că acestea au un mic mâner în apropiere de gură. Te-ai întrebat la ce folosește el? De fapt, nu servește la nimic. E doar o referință la vechile tradiții, de pe vremea când siropul era păstrat în ulcioare mari, de 3-4 litri, iar mânerul avea o întrebuințare practică.

#1. Berea în sticle maro

Te-ai întrebat vreodată de ce berea se vinde în sticle de culoare maro? Adevărul e că acestea protejează produsul de soare. Sub acțiunea directă a soarelui, berea își pierde gustul și culoarea firească.

Citește și: 10 lucruri pe care le folosim zilnic, fără să ne dăm seama de semnificația lor!