11 fapte curioase din viața lui Joe Biden. Oare de ce a primit porecla „Bye-Bye”?

Joe Biden a prezentat viitorul său program politic electoral în timpul dezbaterilor electorale. Dar cine este el ca persoană? De ce a fost poreclit „Bye-Bye”, cum și-a întâlnit soția și ce a făcut cu stingătorul de la Universitatea din Delaware? Un portal prezintă unsprezece fapte curioase despre președintele ales al SUA.

Dacă SUA alege un nou președinte, numele său va fi Joe Biden. Iată unsprezece lucruri pe care ar trebui să le știți despre politicianul în vârstă de 77 de ani: accident fatal, întâlnirea cu soția Jill și un loc pentru înghețată.

1) Cum a primit Joe Biden porecla „Bye-Bye”
Joe Biden era bâlbâit puternic în copilărie. Datorită modului în care și-a pronunțat numele de familie, colegii de clasă l-au poreclit „La revedere” adică Bye-Bye. Pentru a scăpa de bâlbâială, pregătea conversații în cap și exersa vorbirea, umplându-și gura cu pietricele.

2) Ce a făcut Biden cu stingătorul
Când Joe Biden era student la Universitatea din Delaware, a fost pedepsit pentru o farsă. A dat cu spuma unui stingător tot căminul și inclusiv pe comandantul căminului.

3) Va deveni cel mai bătrân președinte american
La inaugurarea sa pe 20 ianuarie 2021, Joe Biden va deveni cel mai bătrân președinte al Statelor Unite. Dar părinții săi au trăit mult timp: tatăl său a avut 86 de ani, mama a avut 92 de ani.

4) În casa Biden, mărul nu avea unde să cadă
Când Joe Biden avea 10 ani, familia s-a mutat din Scranton, Pennsylvania, în Wilmington, Delaware, unde tatăl său a obținut un loc de muncă ca vânzător de mașini. Cabina era înghesuită și Joe a trebuit să doarmă în aceeași cameră cu doi frați și un unchi pe nume Edward.

5) Joe Biden și mașina lui
Joe Biden are în garaj un Corvette Stingray din 1967, un cadou de nuntă de la tatăl său care a vândut mașini.

6) Familia lui Joe Biden a murit tragic
La scurt timp după ce Joe Biden a devenit senator în 1973, familia sa a avut un accident auto teribil. Soția lui Neilia și fiica lui Amy, în vârstă de un an, au fost ucise, fiul lui Bo și-a rupt piciorul, iar fiul lui Hunter a suferit o rană a craniului.

7) Am întâlnit-o pe soția Jill la o întâlnire oarbă
Joe Biden și-a întâlnit a doua soție într-o întâlnire neprogramată, însă aranjată de fratele său. A ezitat de cinci ori până a ajuns în sfârșit la un acord. Joe și Jill s-au căsătorit în 1977.

8) Cum a primit Joe Biden un câine
Joe Biden a primit primul său câine în 2008. Acest lucru s-a întâmplat după ce Barack Obama i-a promis familiei sale că va lua un câine dacă va deveni președinte. Familia Biden a cumpărat apoi un ciobănesc german numit Champion. Zece ani mai târziu, au adus un alt ciobănesc german din Asociația Umanitară Delaware, care are grijă de câinii vagabonzi și vagabonzi. Numele noului câine este „Maior”.

9) A suferit două operații pe creier
În 1988, Joe Biden a consultat un medic cu dureri de cap severe. S-a dovedit că avea un anevrism al vaselor de sânge ale creierului. A fost operat, iar trei luni mai târziu a avut o a doua operație.

10) Fiul său Bo a murit
Fiul cel mare al lui Joe Biden, Bo, a supraviețuit unui accident de mașină din 1973, dar a murit în 2015, la vârsta de 46 de ani, din cauza unei tumori cerebrale.

11) Joe Biden este un iubitor de înghețată
Joe Biden nu bea și nu fumează, dar este un pasionat de înghețată. Atât de pasionat încât Cornell Dairy a numit înghețată după el acum trei ani. Acesta este un con de vanilie de ciocolată numit Big red, white and Biden (Big roșu și alb și Biden).