10 trăsături ale femeilor puternice. Dacă ai măcar una dintre acestea, ești una din ele!

Dumnezeu a creat femeia pentru a purta și a simboliza frumusețea, armonia și viața însăși. El a vrut să o vadă puternică și nu călcată în picioare de bărbați. O femeie puternică este una hotărâtă să facă ceea ce alte femei nu pot. Fără teamă de prejudecăți și acuze. Iată 10 lucruri pe care numai femeile puternice le fac.

1. Lasă oamenii să plece din viața lor

O femeie puternică nu încearcă să rețină pe nimeni. Și bine face. Nu degeaba marele scriitor german, Erich Maria Remarque spunea că numai cel care nu vrea să rețină nimic, deține totul.

2. Riscă

O femeie puternică face ceea ce crede că este corect să facă, chiar dacă nu are sorți de izbândă. Ea nu se teme să-și asume riscuri și responsabilități. La urma urmei, anume cei care riscă sunt cei care câștigă.

3. Nu încetează să lupte

Cei ce trăiesc sunt cei ce luptă. De aceea, o femeie puternică nu se lasă niciodată bătută. Pentru că nu contează cât de încet mergi, cât vreme știi unde vrei să ajungi și nu te oprești. Dacă ai un scop, dacă ai o dorință, dacă ai aspirații, nu ai dreptul moral să te dai bătută.

4. Își iubesc corpul

O femeie puternică este sigură de frumusețea ei, chiar dacă nu arată perfect. Pentru că dacă vrei să fii frumoasă, trebuie să te simți frumoasă. Femeile puternice își iubesc corpul și știu să-l aprecieze la adevărata valoare.

5. Nu se tem de schimbări

Schimbările sunt necesare. Ele sperie, dar te pun într-o situație nouă, te obligă să gândești diferit, stimulează creativitatea, îți dau energie să te miști mai departe și cresc pofta de viață. Permite-i fricii să-ți fie busolă. Doar atunci vei evolua cu adevărat.

6. Nu se tem de singurătate

Dacă relația devine abuzivă și otrăvitoare, o femeie puternică nu se teme să iasă din ea. Ea va pune capăt oricărei relații pe care o consideră dăunătoare pentru sănătatea ei fizică sau emoțională. O femeie puternică nu depinde de nimeni.

7. Știu să spună “NU”

Femeile puternice știu să spună “NU” de fiecare dată când cineva atentează la confortul lor personal. Ele știu să spună “NU” unui soț abuziv, unui patron bădăran sau unui prieten manipulator. Ele știu să-și apere interesele și să le promoveze atunci când este nevoie.

8. Își respectă individualitatea

O femeie puternică este împăcată cu sine însuși. Ea nu simte nevoia de a demonstra ceva, de a se justifica, de a se evidenția, de a critica sau de corespunde anumitor standarde. Ea este mândră de lucrurile care o definesc și o deosebesc de alte persoane.

9. Sunt imune la bârfe

Părerea altora contează în ultimul rând. O femeie puternică își cunoaște adevărata valoare și nu se zbate ca un cocoș pentru a-i impresiona pe alții și pentru a demonstra că merită să fie apreciată și iubită. Ei nu îi pasă de critici și nici nu îi critică pe alții.

10. Visează

Femeile puternice nu încetează să viseze. Nu, ele nu umblă cu capul în nori, dar au un vis spre care merg încet, dar sigur. Pentru că oamenii puternici au întotdeauna un vis și se îndreaptă spre visul lor indiferent de orice.