10 produse care strică mirosul corporal! Cum să le neutralizezi?

Ești ceea ce mănânci – adevărul fără echivoc. Mai mult decât atât – miroși a ceea ce mănânci! Mâncarea îți afectează direct mirosul corpului și în faptul că mirosi a trandafiri, ci mai degrabă neplăcută, este mâncarea de vină. Mai jos este o listă cu 10 astfel de produse. Deci, dacă alții stau departe de tine, gândește-te la mirosul tău.

Top 10 alimente care strică cel mai mult mirosul corporal:

1. Sfecla roșie, spanacul, soia sunt alimente bogate în compuși metilici, dar agravează dramatic mirosul corporal și efectul durează aproximativ 24 de ore. Ia în considerare acest lucru, dacă intenționezi să ieși la o întâlnire – pur și simplu nu le consuma.

2. Carnea roșie este greu de digerat de către stomac și intestine. Stagnând acolo, literalmente începe să se descompună, făcând mirosul corpului carnivorului corespunzător. Dacă mănânci carne roșie de cel mult 2 ori pe săptămână, nu va apărea un astfel de efect.

3. Usturoiul este o „putoare” nobilă. Atunci când este absorbit, corpul produce compuși de sulf, ceea ce face ca mirosul transpirației să fie în special mirositor. Poți simți acest miros din gură toată ziua, iar spălatul dinților nu te va ajuta, deoarece mirosul provine din tractul digestiv. Poți neutraliza mirosul de transpirație frecându-ți axilele cu un amestec de apă și oțet de vin. Dar acest lucru încă nu va salva situația în ansamblu.

4. Ceapa – conține uleiuri esențiale „mirositoare”, acestea sunt secretate odată cu respirația. Pentru a nu miroși după consumarea cepei, se toarnă apă clocotită peste ea înainte de utilizare. Această tehnică promovează evaporarea uleiurilor esențiale, care provoacă un miros și un gust neplăcut în gură.

5. Alcoolul – nu este un produs, ci o băutură. Aproximativ 10% din alcool este eliminat prin porii pielii împreună cu transpirația, urina, respirația, ceea ce face ca mirosul corpului să fie îngrozitor.

6. Curry – Miroase grozav în mâncare, dar îngrozitor în transpirație. Mai mult, acest condiment îți strică mirosul corpului timp de câteva zile, deoarece moleculele sale aromate sunt rezistente la distrugere și rămân în piele mult timp. Deci, nici un pui curry înainte de întâlniri și interviuri de angajare!

7. Orice varză – curăță corpul, eliminând efectele nocive prin porii pielii. Tocmai din această cauză, corpul începe să miroasă puternic a varză murată! Pasionații de varză suferă adesea de gaze în intestine și balonare. Cum se remediază? Mănâncă varză mai rar și mai bine gătită decât crudă.

8. Cafeaua – în mod ciudat, cafeaua aromată face ca transpirația să fie „complet aromată”. De asemenea, usucă foarte mult membrana mucoasă a gurii, iar bacteriile se înmulțesc activ pe ea, provocând respirația urât mirositoare. Bea mai multă apă și daunele cauzate de cafea vor scădea.

9. Pește și fructe de mare – conțin colină, ceea ce oferă iubitorilor de pește o „aromă” specifică de pește. Nu se poate scăpa de acest miros, dar dacă mănânci pește doar de 2 ori pe săptămână, mirosul va fi slab.

10. Sparanghelul – popular printre adepții unei alimentații corecte, este un afrodisiac puternic, este sărac în calorii, dar gustul și mirosul sunt specifice! Face mirosul de transpirație și urină înțepător. Când este digerat, gazul „aromatic” metanetiol este eliberat, apoi gazele intestinale. Niciun parfum nu te vor ajuta.

Și, în cele din urmă, vom menționa fumatul – de asemenea, îi face pe fumători să miroasă. Fumătorii transpiră mai mult decât oamenii normali, iar mirosul de fum pătrunde în sânge prin plămâni, îmbibând complet persoana.