10 lucruri uimitoare pe care oamenii le-au găsit în casele lor

Renovarea locuinței sau mutarea într-o casă nouă este o sarcină interesantă și provocatoare pentru fiecare dintre noi. O sarcină care implică multe obstacole, probleme și oportunități. Iar uneori și multe descoperiri, pentru că fiecare casă are istoricul ei. Prin urmare, astăzi vom discuta despre 10 lucruri uimitoare pe care oamenii le-au găsit în casele lor.

1. Când Nick Colin, în vârstă de 61 de ani, și-a luat o casă în Plymouth, Marea Britanie, acesta nu se aștepta că în sufragerie îl așteaptă o groapă. Bărbatul a observat o mică depresiune în podeaua sufrageriei încă din prima zi, dar soția i-a interzis să sape. Abia peste 2 decenii, Nick a descoperit că sub canapea se afla o fântână medievală, de 10 metri adâncime, iar la fundul ei, o sabie.

2. După ce a smuls mocheta din dormitorul său, Nyland Newell din California a făcut o descoperire neașteptată – și anume, un teren imens pentru Monopoly. Mai bine zis, pentru adulții iubitori de Monopoly, deoarece străzile erau însoțite de ilustrații cu femei goale. Din păcate, sau din fericire, Nyland Newell a jucat o singură partidă pe acest teren, pentru că soția l-a obligat să-l vopsească.

3. Atunci când a pornit renovarea, Lucas Asicona Ramirez din Guatemala habar nu avea că această renovare se va transforma într-un proiect de cercetare arheologică. După ce a îndepărtat cele câteva straturi de tencuială de pe perete, Lucas a descoperit pe peretele bucătăriei sale mai multe fresce care datează din anul 1750 și ilustrează așa-numitul „Dans al cuceritorilor” după invazia spaniolă din zonă.

4. Iar acest tablou, semnat de Van Gogh, a zăcut în podul casei peste 50 de ani. Industriașul norvegian, Christian Nikolai Mustad, a cumpărat tabloul în anul 1908. Totul a fost în regulă până când ambasadorul Franței în Norvegia, aflat în vizită la industriaș, i-a spus că tabloul este un fals. Înfuriat la culme, Mustad a aruncat tabloul în pod, unde a zăcut până în anul 1970, iar după moartea acestuia a fost descoperit de nepoți.

5. În 2015, Vicky și Alan din Arizona au pornit renovarea pe care o așteptau atât de mult. Renovarea a fost grea și obositoare, până când Alan nu a spart pardoseala din bucătărie, iar sub pardoseală a descoperit un seif, care conținea 50.000 de dolari în numerar, o sticlă rară de bourbon din 1960, o carte numită Ghidul confuz și un card de bingo. Suma găsită a acoperit pe deplin renovarea.

6. Iar acest cuplu britanic a găsit în subsolul lor o întreagă bucătărie victoriană în stare perfectă. În 2013, Archie Graham-Palmer și soția lui, Philippa, își renovau casa din secolul al XIX-lea și au descoperit o bucătărie victoriană uimitoare cu tacâmuri și o carte de bucate din anul 1911 în dulapurile lor de la subsol. Iată ce se poate întâmpla când cumperi imobile în Anglia.

7. O altă familie din Telford, Shropshire, Marea Britanie, a descoperit o capelă în “subsolul subsolului” casei. La câteva luni după ce s-au mutat în noua lor casă, făcând curat și trăgând telecomunicațiile la subsol, cuplul a descoperit o mică grilă metalică în colțul subsolului. După ce au prins la curaj și au băut câteva pahare de vin, perechea a scos grila și a descoperit o ascunzătoare secretă, cu aspect religios.

8. John și Mary, din statul american Iowa, au ieșit să caute niște mure, în grădina din spatele casei pe care tocmai au achiziționat-o. Mure nu au găsit, dar au observat o piatră ciudată lângă heleșteu. Era mai netedă decât pietrele obișnuite. Uitându-se mai atent, John și-a dat seamă că piatra este de fapt mult mai mare decât pare la prima vedere. În cele din urmă, aceasta s-a dovedit a fi un os de mamut, care zace acolo de 12 mii de ani.

9. În 1934, George Davis a cumpărat această figurină de la Hammer Gallery din Manhattan pentru 2.250 de dolari. După moartea domnului Davis, descendenții săi au găsit figurina printre nimicurile din mansardă. Neștiind ce pot face cu ea, nepoții au dus-o la un evaluator, iar acesta a descoperit că e vorba de o figurină cu diamante realizată în 1912. Țarul Nicolae al II-lea i-a dăruit-o soției sale cu doar câțiva ani înainte ca acesta să fie înlăturat de la putere. Figurina a fost vândută la licitație cu 5,2 milioane de dolari.

10. Josh Ferrin, un artist plastic, a găsit opt ​​cutii de muniție pline cu 45.000 de cartușe, 50 de mii de dolari în numerar și zeci de monede ascunse în podul casei sale din Utah, unde s-a mutat în 2011. Tânărul a avut nevoie de trei ore ca să scoată munițiile și toți banii păstrați în cutii de lux. Ferrin și soția sa au aflat că fostul proprietar, Arnold Bangerter, a murit. Aceștia l-au găsit pe fiul său și i-au returnat întreaga sumă.