
Chiar dacă ești o persoană prosperă și locuiești într-un apartament scump, există câteva lucruri care pot să strice întreaga impresie despre locuința ta. Hai să vedem care sunt ele și cu ce le putem înlocui.
1. Cele mai ieftine prize
O priză ieftină nu este compatibilă cu un interior scump. În plus, ea se uzează repede și își pierde aspectul imaculat. Prin urmare, acordă atenție acestui detaliu. O priză stilată nu costă cu mult mai mult, dar poate schimba complet estetica apartamentului tău.
2. Decorațiunile strălucitoare
Au trecut vremurile când aurul arăta scump. Astăzi e la modă simplitatea și cu cât mai pompoase și mai pretențioase sunt decorațiunile, cu atât mai ieftin arată apartamentul tău. Acum e la modă minimalismul, de aceea, îți sugerăm să alegi decorațiuni ascetice în stil scandinav.
3. Prelungitoarele și cablurile încălcite
Examinează cu atenție spațiul care te înconjoară. Cât de bine sunt trase cablurile? Infrastructura interiorului influențează percepția despre casa ta. Prelungitoarele încâlcite, împrăștiate prin toată casa, arată ieftin și dezordonat. Ele nu sunt deloc practice și există riscul să te împiedici.
4. Uleiul și detergentul de vase
Vrei nu vrei, și ele fac parte din interior. Cel puțin atunci când sunt la vedere. Iar agenții păstrați în recipiente drăguțe întotdeauna dau bine, indiferent că vorbim de ulei, săpun, alcool sau detergent de vase. Confortul este dat de detalii. Detaliu cu detaliu locuința devine frumoasă.
5. Depozitarea haotică
Ordinea arată elegant și scump, iar dezordinea arată ieftin. Chiar și în cel mai scump apartament. De aceea, învață să menții ordinea în casă și să structurezi spațiul cu organizatoare. Ordinea este importantă pentru starea noastră emoțională și pentru confortul celor dragi.
6. Tijele de plastic
Plasticul arată ieftin. Mai ales când vorbim de draperii. Draperiile cu bare metalice sau de lemn sunt mai rezistente și arată mult mai elegant decât barele de plastic. În ceea ce privește perdelele, alege roșu, galben, roz, pentru a crea o atmosferă cordială, și nuanțe reci, pentru prospețime și vigoare.
7. Experimentele
Chiar dacă ne gândim despre noi că suntem buni la toate, nu e întotdeauna așa. Puțini dintre noi se pricep la design. Și deseori se întâmpla ca experimentele noastre vizuale să arate ieftin și deplasat. Dacă nu ești înzestrat cu un simț estetic deosebit și nu ai studii în domeniu, lasă designul pe mâna specialiștilor.
8. Tablourile în vinil și detaliile murale
Dacă ești amator de artă, decorează peretele cu picturi reale. Stilul și specificul lor vor face diferența dintre un apartament obișnuit și unul contemporan și stilat. Alege o temă specifică: călătorii, mare, păduri, castele, sau dimpotrivă, adaugă o notă post modernistă locuinței tale, agățând diferite abstracții.
9. Un candelabru luxos
Într-un apartament contemporan o asemenea lampă arată ridicol și caraghios. Este greu de îngrijit, nu distribuie bine lumina și lasă impresia că poate să cadă. Astăzi există o mulțime de alternative interesante.
1o. Figurinele de porțelan
În România secolului trecut (chiar și în perioada comunistă) figurinele de porțelan erau foarte apreciate, devenind la un moment dat un însemn al prosperității. Astăzi, se pare că nimeni nu mai are nevoie de ele și sunt asociate mai degrabă cu lipsa bunului gust decât cu prosperitatea.