Vecina m-a rugat să-i dau cojile de ouă, fără să-mi spună pentru ce. Peste o lună am aflat!

Ouăle sunt printre cele mai consumate alimente în lume, în aproape toate cazurile însă, coaja este cea care merge la coșul de gunoi. Așa făceam și eu până ce într-o zi, vecina m-a văzut cum arunc eu nemilos cojile de ouă și m-a rugat să i le dau ei deacum încolo. Inițial, eram nedumerită: pentru ce? Ulterior însă, am văzut ce capodopere poate face ea din ele.

„Ieftin și original”

Așadar, din cojile de ouă pot fi realizate niște elemente de decor excepționale. Mai ales că practic nu va trebui să investești în materia primă. Tot de ce ai nevoie este puțin timp, fantezie și răbdare.

S-ar părea că este foarte complicat să faci un mozaic din coji de ouă, dar nu într-atât, dacă îți place să creezi.

Cum se face?

Adună cât mai multe coji de ouă. Spală-le bine și lasă-le la uscat. Mărunțește-le pe o suprafață dreaptă. Detaliile mozaicului trebuie să se potrivească între ele cât mai bine.

Alege un obiect pe care îl vei decora: o farfurie, o cană sau o vază, de exemplu. Aplică un strat de grund sau vopsea acrilică. Lipește bucățile de coajă la o distanță de circa un milimetru între ele. Poți folosi o pensetă sau un bețișor. În acest fel, procesul o să decurcă mult mai îndemânatic. Lasă totul să se usuce, după care fixează rezultatul cu un clei. Ulterior, vopsește mozaica în culorile dorite. Folosește la fel, vopsea acrilică, iar la final un strat de lac, pentru strălucire.

Mare frumusețe!

Dacă vrei să faci un cadou original, încearcă să decorezi o farfurie, o sticlă, o vază sau o ceașcă în acest mod. Adițional, poți folosi și pietre decorative sau nisip colorat.