Un film bun te face bogat: 10 filme pe care trebuie să le vadă fiecare!

Cinematografia e arta pe care am îndrăgit-o cu toții. Un film bun te îmbogățește moral, mental și emoțional. E ca o peșteră plină cu aur de unde fiecare scoate atât cât poate duce pe umeri. Iată 10 filme aleatorii din patrimoniul cinematografic mondial pe care trebuie să le vadă fiecare.

1. Forest Gump (1994)

Povestea unui om pe care toată lumea îl consideră pămpălău, dar care le reușește pe toate. Intriga este cusută în istoria Statelor Unite ale Americii și luminează cele mai importante evenimente din istoria țării prin ochii protagonistului.

2. Moonrise Kingdom (2012)

Un film care te transportă în copilărie, de parcă ai avea din nou 7 ani și tocmai te-ai întoarce de la joacă. Sigur, confortabil, naiv. Un film pentru adulții care se simt în continuare copii.

3. In Bruges (2008)

Un cocktail exploziv, cu iz britanic-irlandez, pe fundalul unui oraș belgian, de la unul dintre cei mai talentați regizori englezi. Un adevărat cadou pentru amatorii de umor negru și acțiune.

4. Fight Club (1999)

Fără bani, cu o slujbă monotonă și stresantă, cu fiecare nouă zi la fel ca cea de ieri – un tânăr de 30 de ani își găsește un nou prieten, o nouă iubită și o nouă pasiune. Dar nimic din toate acestea nu e adevărat. Un film despre criza masculinității și despre crizele existențiale cu care se confruntă fiecare din noi.

5. Youth (2015)

Un film incredibil de frumos despre ciclul vieții. Munți, dragoste, prietenie, tinerețe, bătrânețe, moarte – toate lucrurile pe care le-am îndrăgit la Paulo Sorrentino.

6. Jojo Rabbit (2019)

Legătura fatală dintre un băiat rămas orfan și un bărbat din societatea înaltă se rupe atunci când între ei apare o fată.

7. Lamb (2021)

Un cuplu de fermieri fără copii adoptă un copil puțin mai ciudat, stârnind un conflict cu mama natură. Acest film este o odă contemporană adusă folclorului islandez, care a luat premiul special pentru originalitate la Cannes.

8. What we do in the shadows (2014)

Un film neozeelandez, în stil mockumentary (pseudo-documentar) despre cum 3 vampiri care au peste 100 de ani încearcă să se adapteze la realitatea contemporană. Fără îndoială, cel mai amuzant film pe care l-am văzut vreodată.

9. Toni Erdmann (2016)

O tragicomedie româno-germană despre cel mai important lucru în viață, despre cum să păstrezi copilul autentic din tine într-o lume plină de fals-adulți.

10. Paterson (2016)

Șapte zile din viața unui șofer de autobuz, prins într-un oraș provincial. Un film meditație, un film poezie, un film metaforă despre cât de frumoasă și îmbietoare poate fi rutina cotidiană.

Citește și: 15 detalii interesante în filme, pe care le va observa doar un cinefil adevărat!