Trandafiri și alte aranjamente florale din sapun. Cum se fac trandafirii din sapun

Acum există o mare varietate de seturi de cadouri pentru îngrijirea corpului, astfel încât puteți alege cu ușurință un șampon de calitate, gel de duș sau săpun, în plus, majoritatea acestor seturi au ambalaje de lux. Cu toate acestea, cineva vrea să mulțumească pe persoana iubită cu un cadou special creat cu suflet și dragoste cu propriile mâini. Florile din sapun sunt opțiune excelentă pentru o zi de naștere sau 8 martie. Săpunul făcut sub formă de flori, de exemplu, trandafiri drăguți sau crini delicati, arată deosebit de frumos. Cu mainile tale poti face trandafirii din sapun mult mai ieftin.

”Cadoul poate fi prezentat într-o cutie frumoasă, creată cu propriile mâini. Un astfel de cadou original cu siguranță nu va trece neobservat.”

Caracteristici pentru aranjamente florale din sapun (art flower)

Săpunul este o formă specială de artă cunoscută încă din cele mai vechi timpuri. Floarea de săpun are un rafinament special: fragilitatea și sofisticarea detaliilor sunt uluitoare. Fiecare petală indică o lucrare delicată și dureroasă.

Pentru a crea o aromă, puteți adăuga o cantitate mică din mirosul preferat: uleiuri esențiale sau vanilie – la cererea producătorului de săpun. În unele rețete, este permisă utilizarea ierburilor, a mierii, a cafelei și a altor ingrediente.

Cum se fac trandafirii din sapun?

Există multe ateliere diferite de fabricare a săpunului. Adesea, următoarele componente sunt utilizate pentru a crea un trandafir mic din săpun:

-100 de grame de bază de săpun;
-1 lingură de glicerină;
-arome;
-coloranți.

Rețeta trandafiri din sapun

Instructiunea pas cu pas pentru a face compozitia florala din sapun (flori de sapun)

Baza pentru săpun este tăiată în mai multe părți și introdusă în cuptorul cu microunde sau topită pe o sobă în vase rezistente la căldură. În acest caz, este important să nu supraîncălziți sapunul pentru a nu începe să fiarbă.

1. La amestec se adaugă glicerină, ceea ce face ca masa pentru sculptarea florilor să fie mai plastică. Săpunul se poate face mat adăugând o cantitate mică de pulbere de dioxid de titan la glicerină, care este adesea folosită la crearea produselor cosmetice, la fabricarea cremelor și la gătit.

2. Următorul pas este să adăugați colorant cosmetic. Pentru 100 de grame de sapun, ai nevoie de doar 5 picături. În această etapă, puteți adăuga în continuare arome în cantitate de la 5 până la 10 picături.

3. După pregătirea bazei, este rândul florilor modelatoare. Pentru a face acest lucru, masa obtinuta este turnată pe o suprafață plană. Folosind un pahar mic, se decupează cercuri, la fel ca în pregătirea biscuitilor de casă.

4. Apoi, pe ace de frigarui sau bastoane mici, înfășurați cercurile astfel încât să creați o petală de trandafir. Al doilea cerc este suprapus deasupra primului. La fel, cu toate petalele. După modelarea mugurilor, acele pentru frigarui trebuie îndepărtati cu atenție. Pentru un efect de montare mai bun, partea inferioară a florii poate fi unsă cu o bază (masa din sapun obtinuta) topită.

5. După ce trandafirul este complet format, fiecare petală poate fi ajustată cu mâinile ude. O astfel de floare se va dovedi a fi foarte frumoasă și netedă.

trandafiri din sapun

Sapunul de trandafir poate fi instalat pe un suport, care este realizat din materiale improvizate. Cel mai bine, o astfel de floare va arăta într-un coș care poate fi făcut din foi obișnuite sau carton. Puteți realiza o cutie frumoasă, de exemplu, din cărți colorate cu imaginea florilor corespunzătoare.

Compozitie florala – trandafiri din sapun

Compozitie florala – trandafiri din sapun

Compozitie florala – trandafiri din sapun

Compozitie florala – trandafiri din sapun

VIDEO