TOP 3 sfaturi pentru tine de la designerul Elsa Schiaparelli: cum să arăți stilat, fără să cheltui mulți bani pe haine

Astăzi, cei mai mulți cunosc acest nume și îl asociază doar cu industria modei. Însă timp de mulți ani, Elsa a fost cea mai cunoscută personalitate din lumea modei în secolul XX. Cu siguranță știa multe despre modă, pentru că era persoana care impunea tendințe și pentru că era singura persoană care a concurat cu Coco Chanel.

Să nu crezi că moda este scumpă.

Schiaparelli a promovat o atitudine complet diferită și și-a împărtășit opiniile despre cum să arăți elegant fără bani. Astăzi vei afla și cele TOP 3 sfaturi ale ei, care vor ajuta fiecare femeie să se schimbe în bine!

A schimbat lumea cu punctul ei de vedere.

Încă din copilărie nu au existat condiții prealabile pentru ca Elsa să devină un designer de modă celebru. A fost căsătorită la o vârstă fragedă, a divorțat și a rămas singură cu copilul. A fost nevoită să-și câștige existența din excursiile organizate pentru turiști la Paris.

Dar turiștii bogați, pe acea vreme nu căutau să viziteze diverse locuri. Erau mult mai interesați de buticurile franceze. La început Elsa a tratat acest aspect cu indignare. În curând, însă, aceste lucruri îi vor influența soarta și o vor ajuta să schimbe lumea modei pentru totdeauna.

Dorința de a lucra în acest domeniu, a apărut atunci când ea a văzut un pulover tricotat la o cunoștință din SUA. Acesta a fost tricotat de o armeancă care locuia în apropiere. Elsa și-a dorit să încerce să lucreze împreună cu ea.

Și așa a  apărut  prima rochie, care  era complet din lână. Aceasta era fără guler dar cu o fundă. Împreună au reușit să devină vizibile pentru public. După aceasta, ea a primit o comandă mare de la marca Strauss – au început să coasă haine de colecție de tip sport.

Apoi a deschis primul său butic de haine ca mai apoi, probabil fără să observe, a început să creeze articole haute couture. Astfel, până în anul 27 al secolului trecut a deschis Casa Schiaparelli, devenind un concurent direct al Coco Chanel.

Începe cu garderoba de bază

Cel mai strașnic lucru este să-ți cumperi o rochie cu scopul de a o preface.

Garderoba de bază constă din articole simple cu care poți crea ținute interesante.

Cel mai bine este să folosești lucruri monocrome ca bază.
Aceasta este cea mai eficientă tehnică deoarece nu doar că va face ca ținuta să pară mai scumpă dar și te va face să pari mai slabă.

Elsa iubea combinația de culori monocrome gri, alb sau culoarea laptelui, numindu-le cele mai scumpe. Printre altele, ea a remarcat tonuri negre și bej.

Frumusețea nu constă în haine

Poți îmbrăca în haine frumoase, de marcă și scumpe oricare persoană. Dar va fi el mai frumos pentru alții? Probabil ca nu.

Frumusețea este un sentiment care vine din interior. Și numai prin dezvoltarea propriului simț al frumuseții poți, aprecia pe deplin rafinamentul atât al unui articol vestimentar de marcă, cât și al analogului său.

Un mers încrezător din șolduri, conștientizarea propriei valori și capacitatea de a face o impresie de durată – aceasta este ceea ce se poate numi cu adevărat frumusețe. Astfel de oameni mișcă mărcile din loc, transmițând o parte din ei prin felul în care poartă aceste mărci.

Experimentele reprezintă cea mai bună soluție !

Femeile din diverse colțuri ale lumii se îmbracă la fel doar cu un singur scop, să le irite pe celelalte.

Dacă nu ar fi fost Elsa Schiaparelli, poate că lumea până în prezent nu ar fi cunoscut soluții atât de interesante. Să nu-ți fie teamă să experimentezi pe cont propriu. Acest element este ceva important care subliniază individualitatea și frumusețea unei persoane mai mult decât orice altceva.

Anume ea a devenit fondatoarea colaborărilor, a inventat un costum de baie și pantaloni scurți separat, a inventat fermoarele în lumea modei și a folosit armonios rozul.

Dezvoltă-ți simțul gustului împreună cu simțul propriei individualități, acesta este singurul mod corect de a nu părea la modă, ci de a fi la modă !