TOP 18 cele mai fascinante fotografii subacvatice: câștigătoarele concursului UPY 2022

Concursul Fotograful subacvatic al anului 2022 (UPY) a reunit peste 4.200 de lucrări de la fotografi din 71 de țări. Membrii juriului au ales cele mai bune fotografii din fiecare dintre cele 13 categorii.

Underwater Photographer of the Year este o competiție anuală, cu sediul în Marea Britanie, care sărbătorește fotografia sub suprafața oceanului, lacurilor, râurilor și chiar piscinelor. Fotograful britanic Phil Smith a fost primul fotograf subacvatic al anului, numit în 1965. Astăzi, acest concurs  testează fotografi cu teme precum Macro, Wide Angle, Comportament și fotografie Wreck, precum și patru categorii pentru fotografii realizate special în apele britanice.

Anul acesta, judecătorii UPY 2022 au fost fotografii subacvatici Peter Rowlands, Tobias Friedrich și Dr. Alexander Mustard MBE .

De la broaște din curte până la rechini de balenă, competiția Underwater Photographer of the Year 2022 prezintă cele mai bune imagini noi cu apă dulce și marină din casă și din întreaga lume.

1. Cea mai bună fotografie a anului 2022

Foto: Rafael Fernandez Caballero

„Restricția călătoriilor în ultimul an ar fi putut opri mulți fotografi care își vizitează apele preferate, dar nu le-a înăbușit creativitatea”, comentează judecătorul Mustard. „Concursul Underwater Photographer of the Year își propune să sărbătorească fotografia subacvatică sub toate formele sale și suntem încântați că multe dintre imaginile premiate din acest an provin din țările de origine, iar unele sunt chiar luate în piscine.“

Cele mai bune fotografii din categoria comportament

#2

Foto: Pekka Tuuri

#3

Foto: Javier Murcia

#4

Foto: James Rokop

#5

Foto: Enrico Somogui

#6

Foto: James Lynott

Cele mai bune fotografii nominalizate la categoria „Portret”

#7

Foto: Matty Smith

#8

Foto: Daniele Comin

Cele mai bune fotografii din nominalizarea „Debutanți”

#9

Foto: Quico Abadal

#10

Foto: Yazid el Shaari

#11

Foto: Javier Murcia

#12

Foto: Paul Pettitt

#13

Foto: Dan Bolt

Cele mai bune fotografii din categoria  „Epave”

#14

Foto: Alex Dawson

Cea mai bună fotografie din categoria „Fotografiere cu unghi larg”

#15

Foto:  Hannah Le Leu

#16

Foto: Henley Spires

Cea mai bună fotografie la nominalizarea „Conservarea mediului marin”

#17

Foto: Thien Nguen Ngok

Cea mai bună fotografie în nominalizarea „Joint life”

#18

Foto: Lewis Michael Jefferie

În opinia ta, care dintre aceste imagini a meritat marele premiu ? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !