TOP 16 cele mai spectaculoase fotografii cu animale sălbatice: câștigătorii premiilor inFocus 2022

Fauna sălbatică atrage oamenii moderni, în primul rând, prin inaccesibilitatea sa, pentru că jaguarii nu aleargă printre case de beton și centre comerciale, iar iepurii de câmp nu sar. Singurul loc unde putem vedea lumea faunei sălbatice cu propriii noștri ochi este o pădure sau rezervații naturale, pe care nu oricine le poate vizita. Pentru a ne apropia puțin de lumea animalelor sălbatice, se creează concursuri pentru fotografi care sunt bucuroși să își prezinte lucrările spectaculoase în fața juriului. Astăzi vrem să vă arătăm câștigătorii premiilor Nature inFocus Photography Awards 2022 care au făcut tot posibilul pentru a captura animale în habitatul lor natural.

Câștigătorii celei de-a opta ediție a premiilor anuale de fotografie Nature inFocus au fost anunțați împreună cu Festivalul Nature inFocus, care este cel mai important festival al naturii și faunei sălbatice din Asia. Atât fotografi adulți, cât și tineri au fost încurajați să trimită imagini care captează momente unice a istorie naturale cât și probleme critice de conservare. Anul acesta, au fost anunțați trei câștigători la fiecare categorie și, pentru prima dată, o persoană a fost desemnată Fotograful Anului pe baza unui portofoliu de lucrări.

Cu aproximativ 21.000 de imagini de la peste 2.300 de fotografi trimise, juriul a avut de luat niște decizii dificile. În cele din urmă, Fernando Constantino Martinez Belmar a fost desemnat Fotograful Anului pentru privirea sa asupra jaguarilor pe cale critică de dispariție care trăiesc în Peninsula Yucatan.

1. „Mingea de foc” de Alancrita Kalingarayar

2. „Sub acoperirea zambilelor de apă” de Sanjay Nair

3. „Gata pentru decolare”, fotograful K.M. Anand

4. „Liniște de Lakshita Karunaratna”

5. „Să fie zăpadă!” de Philippe Ricordel

6. „Lumea crocodililor” de Massimo Georgette

7. Jaguar și camera capcană de Fernando Constantino Martínez Belmar

8. „Confruntarea dintre om și tigru” de Nejib Ahmed

9. „Prison Break”de Kapil Sharma și Yogendra Satam

10. „ Degustare fierbinte” de Sandeep Das

11. „Întrebare arzătoare” de Kapil Sharma și Yogendra Satam

12. „Adăpostul de burete ”de Magnus Lundgren

13. „Bătălia păsărilor” de Karthikeyan Ponnambalamurthy

14. „Oaspetele neinvitat de pe aripa găinii junglei” de Ashan Marasinghe

15. Bagage Garbage House de Amit Kiran Menezes

16. Lupta împotriva termitelor de Mangesh R Desai

Dar ție care dintre aceste imagini ți-a plăcut cel mai mult ? Așteptăm să ne scrii părerea ta mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !