Orhideea îți va spune MULȚUMESC: 10 aranjamente frumoase cu orhidee!

Orhideea este considerată un simbol al frumuseții și feminității. În multe culturi se crede că planta aduce fericirea și bunăstarea în casă. Nu e de mirare că orhideea este una dintre cele mai apreciate flori din lume. O astfel de plantă, asociată cu tandrețea și pasiunea, merită un loc deosebit în apartamentul tău.

Aranjamente florale cu orhidee

De exemplu, orhideea poate fi transplantată într-un acvariu alături de alte plante. Am descoperit această metodă la o expoziție de flori din Belgia. Ideea este de a planta flori ornamentale care cresc bine una alături de alta.

Toate aranjamentele sunt alcătuite din plante vii, compatibile, care trăiesc în armonie și arată frumos.

De exemplu, orhideea face pereche minunată cu mușchii și lichenii. Mușchii ajuta la menținerea echilibrului de umiditate, care este foarte important pentru această plantă. Aranjamentul poate fi completat cu pene, pietricele și crengi.

Plantele suculente sunt un alt prieten al orhideei. De exemplu, echeveria și crassula completează orhideea atât din punct de vedere organic, cât și din punct de vedere vizual.

Ele pot fi plantate în același ghiveci sau pur și simplu grupate una alături de alta.

Combină orhideea înaltă cu mușchi scurt și plante suculente la discreția ta. Această combinație întotdeauna dă bine.

Varietatea orhideelor ​​este uimitoare. Există specii mai puțin capricioase care se adaptează ușor la viața în apartament. Aranjamentele ajută nu numai la crearea unei compoziții frumoase, ci și a unei atmosfere deosebite, pentru o plantă deosebită.

Mușchii de interior sunt ușor de transformat într-un substrat pentru orhidee.

Iar ghivecele și suporturile din materiale naturale arată elegant și frumos.

Orhideele înalte, cu un sistem radicular dezvoltat, au nevoie de ghivece înguste și înalte. Partea superioară a solului poate fi acoperită cu mușchi sau mini suculente.

Aceste aranjamente florale îți vor bucura orhideea, pentru că imită mediul natural. Și mai important, îți vor bucura plămânii, ochii și sufletul, pentru că arată frumos.