O să fii de acord: 10 tendințe de design interior, care nu oferă nici folos, nici confort

Atunci când faci reparație în locuință, gândește-te că va trebui să trăiești în ea, nu doar să te fotografiezi. Scopul tău este să-ți asiguri confortul, dar nu să-i faci pe alții să te invidieze. Am consultat părerile unor designeri care au ca principiu de bază practicitatea și iată ce tendințe nu sunt în totalitate agreate de ei.

1. Zonă pentru bar

S-ar părea că zona de bar o să ofere interiorului tău puțin șic, dar înafară de asta nimic. Ea ocupă spațiul și nu poți nici să gătești pe suprafața ei. Dacă spațiul îți permite, gândește-te la o insulă, e mult mai practică.

2. Rafturi deschise

Polițele la vedere arată foarte bine când sunt amenajate cu gust și când obiectele respective practic nu se folosesc, în caz contrar acolo ar putea să domnească haosul. Astfel de faturi sunt recomandate persoanelor care nu prea gătesc acasă.

3. Suprafețe din piatră naturală

Piatra naturală arată luxos în orice încăpere însă, dacă e peste tot, riști să ai o casă ca un muzeu. Plăcile de marmură trebuie să fie prelucrate cu o soluție specială de protecție. Altfel aceasta crapă, se pătează de ulei, vin, mucegai, rugină și multe altele.

4. Canapea de colț

Canapelele de colț sunt indicate doar atunci când ai un ungher liber, în restul cazurilor acel „picior” doar o să încurce. Mai bine alege o canapea mare pe care să o combini cu un fotoliu sau un puf. Așa mobilierul va fi mult mai mobil și mai practic.

5. Pereți albi

Pereții de nuanțe deschise sunt la modă de mulți ani și sunt un trend scandinavian care are mulți amatori. Pereții albi presupun însă o decorare mai minuțioasă și te poți trezi într-o zi cu diferite prostii agățate de pereți care îți dau senzația de haos. Dacă nu vrei să renuți la nuanțele deschise, mai bine investește într-un tablou scump care va deveni vedeta în camera ta.

6. Interior monocromatic

Cel mai bine să utilizezi culori pe suprafața cărora celelalte detalii vor arăta bine, de orice nuanță ar fi. O casă pentru păpuși nu este deloc practică, întrucât orice alt obiect adus din viața reală pur și simplu îți va strica toată povestea.

7. Vintage

Obiectele vintage nu trebuie să fie într-un număr mare, dacă nu vrei să-ți învechești interiorul cu totul. Alege lucrurile care oferă personalitate încăperii și se asortează bine cu designul mai modern.

8. Nuanțe reci

O bună parte dintre noi își doresc să simtă căldură în casă, de aceea poate a venit timpul să renunți la nuanțele de gri. Există atât de multe culori calde care te pot ajuta să te simți bine în odaia ta.

9. Electrocasnice la vedere

Încearcă să nu ții nimic pe blatul de bucătărie, acolo trebuie să ai suficient spațiu ca să gătești. Obiectele precum cafetiera, ceainicul, toasterul nu arată bine dacă stau mereu la vedere. Ascunde-le în dulap și scoate-le doar atunci când le folosești.

10. Perete cu fotografii

Trebuie să mulțumim IKEA pentru această tendință și că vinde rame ieftine. Un perete plin de fotografii dispersează atenția și nu ne lasă să vedem ceva anume. Mai bine alege câteva fotografii reușite și optează pentru rame care se potrivesc cu interiorul.