Nu-ți irosi viața încercând să schimbi ceea ce nu poate fi schimbat! 15 învățături de la legendarul Giorgio Armani

Giorgio Armani este un colos al modei contemporane, al cărui nume nu are nevoie de prezentare. Celebrul modelier italian a dat o nou suflu modei și a schimbat stilul femeilor și bărbaților din întreaga lume. “Pur și simplu am vrut să creez haine care să fie elegante și confortabile în același timp, și spre surprinderea mea, ideile mele au devenit modă”, dezvăluie legendarul designer.

Citate celebre Giorgio Armani

#1. Să fii elegantă, nu înseamnă să ieși în evidență, ci să rămâi irevocabil în memoria celorlalți.

#2. Diferenţa dintre stil şi modă rezidă în calitate.

#3. Nu economisi pe pantofi. Pantofii sunt unul din puținele elemente ale garderobei pe care nu trebuie să economiseşti. Ei trebuie să arate elegant şi scump.

#4. Sacoul e cel mai important lucru din garderoba unui bărbat. El trebuie să fie bine cusut și să se potrivească perfect pe umerii tăi, astfel încât să te simți liber și sigur pe sine. O ținută impecabilă începe întotdeauna cu un sacou bun.

#5. Mă bucur că oamenii vor din nou să fie eleganți. Eleganţa nu se demodează niciodată și e cea mai simplă cale ca să nu arăți demodat. Eleganța este cheia succesului. Cel puțin așa îmi explic succesul meu. Pentru mine, stilul este mai important decât tendințele de scurtă durată ale modei.

#6. Nu te complica prea mult la alegerea hainelor: cele mai elegante femei nu au nevoie de mult timp pentru a compune o ținută. Ele au încredere în propriul stil. La urma urmei, stilul înseamnă libertate de exprimare și nu cred că cineva poate arăta cu adevărat teribil dacă este sincer față de sine.

#7. Culoarea neagră și albastră-închis te vor face mai zveltă. Folosind aceste culori poți experimenta cum vrei cu forma și textura.

#8. Astăzi, accesoriile sunt mai importante ca niciodată până acum. Investește în pantofi, curele, genți, cravate, ceasuri, bijuterii etc. Datorită lor vei arăta de fiecare dată în mod diferit. Ceasul este unicul accesoriu pe care nu trebuie să economisești. El spune multe despre un bărbat. Un articol bun îți va servi pentru toată viața.

#9. Alege țesături în tonuri neutre – acestea îți vor servi mai mult (din punct de vedere al modei).

#10. Fiecare parfum are ceva de spus. El poate deveni semnul tău distinctiv. Aroma e primul lucru pe care-l simt oamenii când intri în cameră și ultimul care dispare după ce pleci.

#11. Aspectul sexy se rezumă la încrederea în sine. A fi sexy e mai întâi de toate o stare de spirit, apoi o chestiune de corp.

#12. Îmi place tricoul alb ca un simbol anti-status, ca un simbol al aducerii bogaţilor şi săracilor la acelaşi nivel, într-un înveliş de bumbac alb, care anulează distincţiile de castă!

#13. Principala problemă a oamenilor contemporani este că nimeni nu vrea să riște. Să riște să fie el însuși.

#14. Unii oameni îmi spun că par mai tânăr cu 20 de ani. Apoi mă întreabă care este secretul meu. În mare parte e vorba de ereditate. Mama mea a trăit 90 de ani, iar la 90 arăta de 65. Sper să parcurg același drum. Dar e vorba și de disciplină. Nu beau, nu fumez, mă culc devreme și încerc să trăiesc în armonie cu mine însumi.

#15. Nu poți obține întotdeauna ceea ce vrei. Aș fi vrut să fiu mai înalt și să am un nas bărbătesc. Dar cu unele lucruri pur și simplu trebuie să te împaci. Nu-ți irosi viața încercând să schimbi ceea ce nu poate fi schimbat.

Citește și: 8 secrete de modă de la Giorgio Armani, despre cum arată o femeie superbă după 40 de ani