Amenajarea unei case la țară: 7 locuințe mici și frumoase, de care te vei îndrăgosti imediat!

Dacă mereu ai visat să ai o casă la țară, dar consideri că e dificil și scump să-ți construiești una, nu te descuraja. Pentru a contempla natura și farmecul satului românesc, e suficient să ai o casă mică, dar bine gândită. Exact cum au făcut eroii noștri de mai jos.

Construcții case mici și ieftine

Această căsuță mobilă a fost proiectată chiar de proprietari, un cuplu creativ, fără studii sau experiență în design. Este ecologică, confortabilă, frumoasă și sută la sută funcțională. Înainte de a o construi, tânăra pereche de entuziaști a proiectat în 3D toate detaliile, luând în considerare fiecare centrimetru pătrat.

La parter a fost amenajată o zonă de living, unde au fost montate cufere din lemn, acoperite cu perne și pături moi, în loc de canapele, o masă pliantă și un televizor de ultimă generație. Patul este situat la nivelul mansardei, prin urmare, nu ocupă spațiul din camera de zi.

În cel mai îndepărtat colț al casei a fost echipată o mini bucătărie, cu toate cele necesare.

Și imediat după bucătărie, urmează baia și toaleta. În pofida constrângerilor legate de spațiu, ambele arată foarte decent.

Pereții și pardoseala sunt izolate, iar casa este acoperită cu lambriu în exterior. Construcția căsuței a durat 7 luni.

Construcții case mici cu mansardă

Proprietarii acestei căsuțe, un cuplu cu doi copii, au visat întotdeauna să aibă o casă la țară, dar bugetul nu le permitea să se extindă prea mult. Prin urmare, aceștia au proiectat o căsuță de doar 34 mp, la care au adăugat 15 mp pentru baie și saună. Proiectul a fost desenat de Tatiana, în timp ce era însărcinată cu cel de-al doilea copil.

Casa a fost construită din lemn de molid și pin și are două nivele. La primul nivel au fost combinate bucătăria, sufrageria, camera de zi și dormitorul. Deci este un spațiu deschis. Iar mansarda a fost rezervată pentru feciorul mai mare.

Dar până acesta va crește, mansarda a fost transformată în zonă de lucru. Pereții au fost acoperiți cu vopsea albă semilucioasă, iar podeaua cu baiț alb și lac.

Ferestrele panoramice imense le permit proprietarilor să admire pădurea și sunt eficiente din punct de vedere energetic, deoarece lumina pătrunde înăuntru, încălzind interiorul, astfel încât stăpânii dau drumul la căldură doar seara.

Idei construcții case ieftine

În ciuda aparențelor, proprietara acestui garaj este o tânără romantică și visătoare, dar tare de înger, pe nume Michelle. Pandemia a lovit dur în buzunarul ei. Michelle și-a pierdut locul de muncă și nu mai avea cu ce plăti creditul ipotecar. Aceasta și-a dat casa în chirie și s-a mutat în garaj.

Tânăra a vopsit pereții în alb, a instalat un șemineu și a echipat garajul cu toate cele necesare. A ales mobilier cu piciorușe mici datorită căruia camera pare mai spațioasă.

Dormitorul este situat sub tavan, iar living-ul este combinat cu bucătăria. Tânăra dezvăluie că cel mai greu i-a fost să construiască blocul sanitar.

Amenajare casă mică la țară

În această căsuță de doar 18 mp, locuiește un cuplu împreună cu câinele lor. Obosiți de ritmul accelerat și agitația vieții urbane, aceștia își petrec fiecare weekend în sânul naturii, cât mai departe de ochii lumii, chiar și în perioada rece a anului. Iar verile petrecute la terasă sunt cu totul altă poveste. O adevărată idilă rustică, nu altceva.

Pentru a se încălzi iarna, proprietarii au instalat un convector electric econom, camuflat sub formă de șemineu. Consumă doar 1 kW și nu permite casei să înghețe în timpul săptămânii.

Iar vara, temperatura în casă este optimă datorită lianelor de actinidia kolomikta care cresc pe terasă. Pereții interiori ai camerei sunt acoperiți cu lambriuri de lemn, iar pardoseala cu un strat de linoleum. Parterul este echipat cu bucătărie, living și zonă de luat masa, în timp ce dormitorul e situat sub tavan.

Idei de amenajare casă mică

Iată încă un exemplu de casă mobilă, utilată complet, numai bună pentru un ascet-minimalist. Ethan și-a amenajat această locuință la 26 de ani când munca de birou l-a epuizat complet. Suprafața casei sale este de doar 19 mp. Instalațiile sanitare din casă sunt conectate la canalizare, iar firele leagă casa de garaj și o asigură cu energie electrică.

Ferestrele mari, ermetice, păstrează bine căldura. În stânga intrării a fost montată o canapea confortabilă, cu sertare incorporate, iar în dreapta o masă pliantă. O scară mobilă duce direct în dormitor, iar la nivelul superior a fost instalat nu doar patul, ci și câteva dulapuri. Sub ele, Ethan a amenajat o mini bucătărie cu frigider și chiuvetă. Din spusele tânărului, i-a luat aproape un an să amenajeze casa.

Amenajare interior casă mică

Proprietara acestei căsuțe a reușit să transforme un mic vagon de 14 mp într-o adevărată locuință. Anna trăiește în această cabină, în timp ce în celălalt capăt al curții își construiește o casă normală. Ea glumește că după 3 luni de trai în vagon, nu mai e sigură că are nevoie de o casă de 100 mp.

Pereții vagonului au fost vopsiți în alb, iar interiorul are influențe scandinave și boho. Camera este echipată cu pat, mini bucătărie și zonă de luat masa. Iar patru metri pătrați au fost rezervați pentru baie și toaletă.

Decor casă la țară

Această casă la țară aparține unui cuplu de vârstnici din Suedia. Construcția datează din 1897 și a fost concepută ca o simplă casă de pescuit, ce nu era conectată la apă și energie electrică. Hans a moștenit-o de la bunici și își petrece aici verile, împreună cu soția sa.

Anume ea a amenajat interiorul în stil rustic, vrând să evidențieze farmecul și autenticitatea culturii tradiționale scandinave. Femeia a reușit să creeze un design unic, cu ornamente murale, mobilier, vase și textile în stil nordic.

Citește și: O casă ecologică și sănătoasă pentru familia ta – Cum arată cei 75 mp. care îți pot schimba viața?