Menirea pe pământ reprezintă acel lucru la care visăm de mici

De multe ori avem impresia că ne atrage o anumită profesie. Cu toate astea trebuie să fim cât se poate de atenți. Poate fi vorba de o simplă confuzie. Fie ne place acel lucru fiindcă vine din suflet, respectiv această activitate e menirea noastră, fie am văzut la cineva că practică acea meserie și câștigă bine, iar din această cauza vrem să încercăm și noi. Uneori o meserie e temporară, alteori se întâmplă să fie aleasă pe toată viață.

De multe ori vedem fie la vecini, fie la prieteni, fie la o anumită persoană că are faimă, bani. Eventual vrem și noi. Ajungem în final la concluzia: “Vecinul meu a terminat facultatea de drept și astăzi e un avocat de succes. Respectiv, pentru a ajunge sus pe scara socială trebuie să fac și eu aceeași facultate.” Adevărul nu este așa! Nu înseamnă că dacă persoana X sau Y a reușit într-un anumit domeniu, e musai să avem și noi succes tot în acel domeniu. Fiecare persoană e unică și are un talent personal, o menire în viață. Pentru a afla care este aceasta, e mai ușor să ne punem întrebarea: “La ce visez încă de când sânt mic? Ce meserie prefer să urmez?”

Există unele activități pe care uneori sântem nevoiți să le facem, dar asta doar pentru o perioadă de timp. E absolut normal să acceptăm unele lucruri care intră în viața noastră, iar pe altele să le lăsăm pur și simplu să plece. “Atunci când o ușă se închide, neapărat alta se va deschide! Este garantat prin lege.

Problema e că noi am vrea că toate lucrurile să se întâmple cu repeziciune, iar acest lucru nu este posibil. Fiecare lucru apare în viața noastră atunci când suntem cel mai bine pregătiți pentru a-l primi.

De multe ori, dacă vedem că acel job sau lucru nu vine imediat, rămânem dezamăgiți. Trebuie să înțelegem că acel lucru nu poate veni imediat mai ales dacă suntem foarte obosiți, sau dacă o mulțime de atenție este ocupată cu alte sarcini de viață.

E necesar să înțelegem că ceea ce face cu adevărat parte din noi, mai devreme sau mai târziu va pulsa spre noi, însă pentru acest lucru trebuie să avem claritate în ceea ce ne dorim.

Vrei să știi care e menirea ta, încotro se îndreaptă drumul tău? Ia o pauză. Meditează la ceea ce te face fericit cu adevărat. Ascultă tăcerea transparentă a perlelor din tine și distinge în ea vocile care vor striga primele.