Învață copilul să deseneze în acest mod: 10 exemple minunate, în 9 etape

Atunci când petreci mult timp cu copiii acasă, trebuie să ai un arsenal plin de activități cât mai diverse și interesante. Desenatul este una dintre ele. Toți copiii adoră să deseneze, doar că nu tuturor le reușește. Din fericire, am găsit o metodă minunată prin care poți învăța copilul arta desenatului.

Desenatul în etape –  o modalitate simplă, cu rezultate impresionante. O poate realiza oricine, dacă respectă pașii.

Iată câteva exemple:

1. Un desen pentru amatorii tematicii marine. O corabie, pentru care trebuie să poți face doar câteva figuri geometrice.

2. Găsește un creion bun și o radieră. Poți desena o balenă amuzantă, pornind de la un cerc. Observă că la unele etape va trebui să ștergi anumite linii.

3. Imaginează-ți că băiețelul tău te roagă să-i desenezi o locomotivă. Prima reacție va fi: „Prea complicat!”. De fapt, dacă privești mai jos, mai simplu nu se poate.

4. De acum încolo, vei putea desena și desertul preferat al copiilor.

5. Nu crezi că poți desena un căluț? Ba poți. Desenează-l în acest mod și copilul va învăța de la tine.

6. Te-ai gândit vreodată că a desena un iepuraș este atât de ușor?

7. La fel, în 9 pași simpli poți desena o furnicuță. Această modalitate de desenare o să-i formeze copilului o deprindere pe termen lung. Astfel, ulterior, acesta va putea desena și alte lucruri după aceleași principii, fără să aibă un exemplu în față.

8. Acum, când copilul te va ruga să-i desenezi ceva, n-o să te gândești prea mult.

9. După acest exemplu, vei putea desena animalul preferat de companie.

10. Desenatul în etape este un exercițiu foarte bun pentru motorica mâinilor. Astfel, copilul se dezvoltă atât fizic, cât și intelectual.