Incredibil ! Rochii care par rupte din altă lume: imagini inedite cu lucrările unei creatoare de modă

Artiștii adevărați pot găsi inspirație în orice. Un exemplu în acest sens este Sylvie Facon.

Sylvie Facon este o creatoare de modă din Franța. Ea este cunoscută pentru renumitele rochii ce le creează, de parcă ar fi rupte dintr-o lume imaginară. Atenția ei la detalii este atât de mare încât ar cuceri publicul la orice prezentare de modă. Aceste rochii pot fi create din cotoarele cărților vechi sau chiar din viori.

Așa ceva n-ai mai văzut nicăieri! Una dintre cele mai renumite rochii ale ei, a fost creată ca un omagiu adus unui oraș istoric din Franța numit Arras. Hommage à Arras („Omagiu lui Arras”) este o rochie superbă din dantelă și perle. Ea descrie în totalitate frumusețea istoriei și modei franceze.

Mai jos, am pregătit pentru tine cele mai inedite lucrări ale creatoarei. Delectează-te cu drag, pentru că, cine știe, poate la final de articol îți va veni și ție o idee uimitoare.

Rochie din cotoarele cărților

#1

#2

#3

Ai prea multe cărți vechi acasă și nu știi ce să faci cu ele? Creatoarea de modă îți sare în ajutor cu ideile sale.

#4

Rochie cu pictura „orașului vechi”, împodobită cu dantelă

#5

La prima vedere, rochia arată ca o operă de ficțiune. Cu toate acestea, uită-te cu atenție și vei descoperi că de fapt, prezintă comorile reale, artistice și arhitecturale ale orașului Arras.

Designul complex al rochiei dezvăluie clădiri și elemente care sunt o parte semnificativă a istoriei orașului. Pe bust sunt fațadele celebrei piețe baroc cu influențe flamande.

#6

Leul din Arras este o sculptură simbolică din clopotnița orașului pe care artista a ales să o interpreteze pe umerii rochiei. Îngerii din Saudemont sun o grupare de statui medievale aurite, care de data asta se regăsesc pe șolduri. Rochia încorporează nu numai aceste elemente unice, ci și detaliile mici din Arras, cum ar fi pavajul și viața vegetală.

#7

O rochie din vioară

#8

#9

#10

Rochie cu flori din grădină

#11

#12

#13

#14

Rochia cavalerului, interpretarea unei ilustrații ale lui Didier Graffet

#15

#16

Sylvie Facon are o comunitate destul de mare pe Instagram, unde împărtășește tuturor, operele sale minunate.

 

Destul de impresionant ! Tu ce crezi? Așteptăm părerea ta în comentarii !

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și prietenilor.