Imagini puternice emoțional și pline de sinceritate: femeile americane după 50 de ani, pe străzile din New York

Aceste fotografii cu femei în vârstă de 50 de ani au fost făcute pe străzile din New York de fotograful de origine britanică Daniel Featherstone.

În timp ce străzile din New York sunt pline de personaje diferite, există o secțiune a orașului care este bine cunoscută pentru modă, stil și momente grozave de fotografie: 57th Street și Fifth Avenue.

Exact în acest colț al Midtown-ului îl veți găsi pe fotograful de origine britanică Daniel Featherstone, care ia pe new-yorkezi în cele mai sincere momente, fie că ei se grăbesc la o întâlnire, vorbesc la telefon sau au ieșit la o plimbare lejeră.

Fotografiile atrag cu sinceritatea lor, a vieții de zi cu zi a femeilor din New York. Nu există ipostaze artistice și zâmbete pe ele, iată imagini reale cu femei grăbite, vorbărețe sau preocupate:

Dezvăluirile fotografului:

„Am fost scriitor de graffiti în anii 80 și am folosit o cameră de film ieftină pentru a-mi documenta munca. Mai târziu am devenit designer grafic și director de artă, unde a avea o cameră a devenit un instrument esențial. Am început o colecție de abstractizări și alte simplificări care au creat fundamentul stilului meu.

„Portretele mele ecologice de stradă au început acum aproximativ acum un an. Am făcut o carte numită „10 blocuri”, care este drumul de la Grand Central Station până la locul meu de muncă. Am folosit iPhone-ul meu pentru a captura personajele de-a lungul drumului. Imaginile erau tradiționale ca sensibilitate, contrast ridicat și sincere. Deși la acea vreme iPhone-ul meu părea perfect pentru momente sincere și personale, am vrut să explorez mai multe variații de iluminare și flexibilitate prin realizarea de printuri mari, așa că am făcut schimbarea la un SLR.”

De ce New York? Unde în NYC îți faci majoritatea portretelor?

„New York este un centru tranzitoriu de diversitate, este un loc esențial pentru fotografi stradali de toate mediile. Personajele cu care interacționez variază de la aristocrația chirurgiei plastice, la turiști naivi și la cei fără adăpost defavorizați; toate sunt prezente. În cea mai mare parte, găsesc că oamenii pe care îi pozez sunt de obicei neatenți la mine, ceea ce face ca un moment mult mai accidental. De obicei, mă puteți găsi într-un loc faimos, în centrul orașului, pe strada 57 și pe 5th Avenue.”

Iată America fără înfrumusețare și Photoshop, cu cei fără adăpost și cu cerșetori:

Unele femei îmi par ciudate, uneori nebune:

Fashioniste. Detaliile fac diferența: părul, eșarfa și ceasul în aceeași culoare.

Privind fotografiile, ați putea crede că americanii au încetat complet să zâmbească:

Această femeie poartă tristețea și deznădejdea pe față.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !