Gingașe și tandre: adevărata frumusețe feminină dezvăluită în 40 de portrete unice

Fotografia de portret este un gen interesant și complex în fotografie. Fotograful se confruntă cu o sarcină dificilă – să sublinieze frumusețea feței și să ascundă defectele. Lucrând în acest gen, este important să ne gândim la fiecare lucru mic: compoziție, fundal, iluminare… Marta Bevacqua face o treabă excelentă cu toate subtilitățile și creează portrete uluitoare. Fiecare dintre fotografiile ei este artă. Convinge-te și tu de acest lucru !

Marta are 28 de ani, s-a născut la Roma dar locuiește în prezent la Paris. Marta a învățat singură tehnica fotografiei portretului. Fotografii profesioniști autodidacți sunt admirabili. Ei dau un exemplu: dacă găsești lucrul tău preferat și te dedici lui, atunci hobby-ul tău se va transforma într-o meserie care aduce plăcere. Tonuri moi, o față frumoasă și atentă – acesta este un exemplu de fotografie portret de înaltă calitate.

#1

Marta a început să facă fotografii la vârsta de 16 ani. Hobby-ul a apărut întâmplător: fata căuta o imagine pentru personajul ei într-un joc de rol pe computer. După ce a găsit o fotografie potrivită, Marta nu a abandonat site-urile dedicate artei fotografice și a privit adesea prin ele, admirând fotografiile artistice. Așa că fata a simțit un interes pentru artă – și a decis să încerce să facă ea însăși fotografii. Rezultatul nu a întârziat să apară.

La început, Marta crea autoportrete, precum și portrete ale rudelor și prietenilor ei. După ce s-a „antrenat” cu rudele ei, fata s-a decis în sfârșit asupra genului. Fotografia de portret este punctul ei forte. Marta spune că în acest gen este atrasă de emoție. Și acele sentimente pe care doar ochii le pot exprima. Fiecare persoană este un individ. Lucrul cu modele foto este incitant, pentru că trebuie să simți sufletul unei persoane – și să-l transmiți cât mai exact posibil în cadru.

#2

Această imagine se numește „Fata sălbatică”. Literal, „fată sălbatică”. Numele transmite două sensuri – o fată în natură și o fată “naturală”, adică – una reală, sinceră. Culoarea preferată a Marthei este verdele. Se observă în multe fotografii. O nuanță caldă de verde transmite confort natural. Este culoarea armoniei, a liniștii și a vieții. Martha visează să călătorească prin lume. Îi place să învețe tot ce este exotic – natură, tradiții, oameni din diferite țări. Prin urmare, în fotografiile ei, natura ne pare adesea „neobișnuită”: palmieri și cactuși, pești de aur în iazuri, ferigi uriașe …

#3

#4

#5

#6

#7

În opera Martei există și motive japoneze. Ca orice artă „japoneză”, astfel de imagini sunt minimaliste. Fotograful folosește doar două nuanțe – o culoare de fundal alb și un accent negru, un contrast care subliniază frumusețea modelului. Tonurile sunt dezactivate, iar această fotografie devine elegantă.

#8

#9

#10

#11

Minimalismul se realizează fie prin contrast, fie invers – printr-o singură schemă de culori. Aici, ținuta fetei se armonizează cu culoarea magnoliei din fundal. Iar culoarea părului modelului se îmbină perfect cu culoarea ramurilor copacilor.

#12

În această imagine este o fată cu ochi albaștri. Culoarea ochilor nu a fost aleasă întâmplător: modelul ridică privirea – iar ochii par să reflecte cerul. Marta gândește fiecare cadru până la cel mai mic detaliu – principalul lucru este să poți „descifra” poza. Martei îi place să experimenteze cu lumina. În imagine, strălucirea caldă a soarelui se potrivește perfect în cadrul cu o fată roșcată. Ele sunt punctul culminant al acestei fotografii. Lumina irizată face ochii deosebit de expresivi, iar fundalul bej atenuat este perfect pentru un experiment multicolor.

#13

#14

#15

Această fotografie este atmosferică datorită umbrelor modelate din pini. Fotografia a fost făcută în culori reci – un fundal albastru-verde și luminile albe subliniază frumusețea părului blond rece. Lucrând cu modele, Marta evaluează cu un ochi experimentat aspectul fiecărei fete și selectează mediul care va evidenția toate avantajele modelelor.

#16

Vântul și soarele sugerează o lovitură bună. Iar peisajul care se retrage în fundal creează iluzia infinitului. Paletă caldă – întotdeauna confortabilă vara. Fotografia transmite atmosfera unei seri de vară.

#17

#18

#19

#20

În această serie de fotografii, Martha experimentează cu culoarea. Fata model pare să „contopească” cu fundalul – atât hainele, cât și culoarea părului și a ochilor. Principalul lucru din fotografie este ceea ce ține modelul în mâini. Acesta este primul lucru pe care spectatorul îl observă. Și atunci începe distracția: poți să te uiți la astfel de poze mult timp, pentru că cu cât te uiți mai mult, cu atât mai multe detalii sunt dezvăluite. Totul aici nu este întâmplător: poză, compoziție, unghi.

#21

Natura a inspirat întotdeauna oamenii creativi. Câmpul de flori vă permite să faceți o fotografie strălucitoare. Roșul, o culoare de accent, este „împrăștiat” în jurul cadrului, astfel încât ochiul se oprește la cea mai frumoasă floare – fata. Nu vedem unde se termină câmpul și astfel există un sentiment de spațiu și libertate.

#22

Pădurea oferă și un subiect pentru o fotografie uimitoare: mușchiul moale este ca o pătură pufoasă, iar o ghirlandă se înfășoară cu lumină caldă, de parcă licuricii s-ar pierde în părul ei… Marta folosește cu plăcere toate nuanțele de verde în munca ei.

#23

O altă sursă de inspirație pentru Martha sunt visele. Fata spune că deseori se pierde în visele ei și ei sunt cei care sugerează comploturi pentru poze noi. De aici – suprarealismul operei ei, mister. Seria de fotografii „apă” în culori dezactivate seamănă cu adevărat cu un vis de basm.

#24

#25

#26

Emoția poate fi exprimată nu numai prin ochi, ci și prin mâini. Un fundal albastru profund, mâini albe mângâind părul subțire – așa se transmite un sentiment de tandrețe.

#27

#28

29

#30

#31

#32

Marta știe să transforme sticla obișnuită în artă. Aici, sticla opaca ascunde fata, lăsând principalul lucru clar – ochii. Culoarea albastră simbolizează misterul: acolo, în spatele geamului, ceva se ascunde de ochii noștri…

#33

Picăturile de pe sticlă arată deosebit de impresionante, iar fundalul neclar adaugă profunzime și fantezie cadrului.

#34

#35

Aici accentul cadrului este pe reflectare. Orice altceva este neclar. Apare o lume inversată: realitatea este neclară, iar oglinda devine reală.

#36

#37

#38

#39

Marta spune că principalul lucru într-o carieră de fotograf sunt ideile și capacitatea de a accepta provocările vieții, de a nu renunța în situații dificile. Pe lângă fotografia de portret, fata plănuiește să facă fotografii de peisaj. Dacă Martha ar avea o mașină a timpului, s-ar întoarce în timp cu o cameră pentru a vedea și surprinde frumusețea naturii curate. Iată un exemplu de peisajele Marthei.

#40

Marta crede că dacă nu te oprești aici, poți atinge noi culmi în artă, iar viața însăși va da idei pentru creativitate.

Dar pe tine care dintre aceste imagini te-au impresionat cel mai mult ? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !