Designerii îți sugerează: 4 reguli simple pentru o baie ca în hotelurile de 5 stele

Vrei să te simți în baia ta ca în cea de la hotelurile scumpe? Atunci respectă aceste sfaturi oferite de către designerii cu experiență.

Ce există la hotel: linii drepte

Ce trebuie să faci: să iei dezordinea sub control

Indiferent că e vorba de un spațiu mare sau mic, hotelurile scumpe știu să pună în valoare orice centimetru. Este foarte important ca băile mici să nu fie supraaglomerate cu obiecte – liniile drepte și rafinate sunt secretul nr.1. Dacă vei menține ordinea în baie, consideră că ești pe drumul cel drept.

Ce există la hotel: iluminare variată

Ce trebuie să faci: să adaugi surse de lumină

În majoritatea apartamentelor iluminarea este strict utilitară, în timp ce în hoteluri vei observa lumini în jurul oglinzii, în zona căzii, lămpi incorporate, suspendabile ș.a. Bineînțeles, nu trebuie să-ți umpli neapărat baia cu diverse surse de lumină. Designerii recomandă însă să optezi pentru cel puțin două, una de sus, pentru crearea contururilor și alta din față, pentru un machiaj perfect.

Ce există la hotel: detalii rafinate

Ce trebuie să faci: să le înlocuiești pe cele vechi

În designul hotelurilor există așa-numitele „puncte de atingere”, prin care se face referire la obiectele pe care oamenii le ating în mod repetat. Merită să investești în ele, pentru ca să nu se uzeze vizibil prea repede. Câteva dintre aceste obiecte sunt bateria, capul de duș, cuierele, întrerupătoarele și mânerele de la dulapuri. Alege-le pe cele mai bune și stilate.

Ce există la hotel: textil

Ce trebuie să faci: începi de la început

Câteva detalii importante ale amenajării unei camere de hotel sunt lenjeria de pat și textilul din baie. Proprietarii hotelurilor sunt convinși că atitudinea vizitatorilor față de hotel depinde în mare măsură de cât de confortabil se simt aceștia în cameră. Confortul se creează însă pe două căi: vizuală și tactilă. Altfel spus, cu cât sunt mai plăcute prosoapele sau cearșafurile cu atât mai bine se simte persoana. Același principiu trebuie să-l respecți și acasă. Înlocuiește prosoapele vechi cu altele noi, de o calitate înaltă, și găsește o modalitate estetică de a le depozita.