Cum faci o bucătărie ieftină să arate scump: 7 trucuri impresionante

Există o sumedenie de modalități prin care poți face o bucătărie ieftină să arate scump, noi le-am ales însă pe cele deosebite și ușor de realizat. Unele vor fi perfecte pentru cei ce planifică o reparație totală și altele pentru cei care doar vor să-și împrospăteze interiorul.

1. Transformă garnitura

Tendința spre minimalism a cucerit întreg globul și nu e nimic uimitor, întrucât un interior simplu, cu lucruri strict necesare e mult mai indicat decât supraîncărcarea cu detalii. Atunci când alegi garnitura de bucătărie, dă preferință lucrurilor monocromatice. Galbenul, verdele, roșul sau oranjul aprins arată mult mai ieftin decât albul. Dacă nu vrei să înlocuiești bucătăria veche, să știi că o poți recondiționa.

2. Schimbă blatul de bucătărie

Blatul de bucătărie unește întreaga garnitură și pe lângă faptul că este foarte comod, el și arată foarte bine. La fel, spre deosebire de dulapurile separate, puse unul lângă altul, blatul nu adună murdărie și grăsime în crăpături.

O recomandare e să nu alegi blat cu aspect  de granit, marmură sau alte pietre. Alegerea optimală este imitația de lemn. În plus, cu cât blatul e mai gros, cu atât mai scump arată.

3. Adaugă accesorii

Decorațiunile pentru bucătărie sunt extrem de importante. Masa veche poate fi acoperită cu o față de masă de calitate, pereții goi îi poți decora cu tablouri, iar cu ajutorul florilor și vazelor poți crea confortul în odaie.

4. Înlocuiește mânerele

Așa detalii mici precum mânerele sunt în stare „să scumpească” semnificativ interiorul. Alege mânere cât mai simple și cât mai stilate, renunță la cele sub formă de bare sau cu forme complicate.

5. Combină dulapurile cu polițele

Până nu demult, înlocuirea dulapurilor suspendate cu rafturi speria prin adunarea prafului și insuficiența spațiului de depozitare. Astăzi acest lucru nu mai uimește pe nimeni. În acest fel, nu mai umpli dulapurile cu lucruri inutile. Datorită polițelor cu lucruri bine aranjate, bucătăria devine mai stilată și mai luminoasă.

6. Alege corect brâul de bucătărie

Instalând un brâu de bucătărie, ne gândim nu doar la o metodă de protejare a pereților de murdărie, dar și creăm un accent în interior. Cu cât mai scump pare brâul, cu atât mai bune vor fi impresiile despre bucătărie.

Alegeri neriscante:

-Un brâu monocromatic, fără desene și inserții.

– Faianță cu aspect de lemn.

-Sticlă transparentă.

Dacă nu ai de gând să schimbi faianța, să știi că în magazine se vinde vopsea specială pentru ea.

7. Mai multă lumină

O singură lustră agățată de mijlocul tavanului arată ieftin și mai și lipsește bucătăria de lumina necesară. Pentru ca interiorul să arate mai scump, adaugă surse de lumină în zona de gătire și deasupra mesei. Dacă bucătăria e mică, lumina bogată poate lărgi vizual spațiul.