Ce poți face cu niște scânduri la țară, în afară să le pui pe foc: 11 idei creative

Cu doi ani în urmă, am primit ca moștenire de la bunici o casă la țară. E departe de a fi o vilă și este destul de departe de oraș. Asta nu înseamnă însă că nu am îndrăgit acest loc.

Am hotărât de comun cu soțul să depunem maxim efort ca să transformăm mica noastră cocioabă și lotul de pământ într-o destinație perfectă pentru week-end.

Nu am avut bani pentru reparații scumpe așa că am încercat să ne descurcăm cu ce avem. Bine că bunelul a lăsat lucruri utile, am găsit câteva sute de scânduri, care inițial credeam că o să ne fie bune doar pentru foc. Totul s-a schimbat când am decis să le privim dintr-un unghi creativ și nu doar din unul practic.

După aceea, ne-au venit câteva idei.

1. În loc să cumpărăm ghivece scumpe, pe care să ne temem să le lăsăm în ogradă ( noi nu locuim acolo, mergem doar pe câteva zile), am folosit scândurile ca să facem niște aranjamente florale de grădină foarte originale.

Lăzile construite de soțul meu sunt foarte rezistente și ecologice, fapt benefic și pentru plantele care cresc în ele.

2. Cei care trăiesc la țară știu foarte bine că e nevoie de niște construcții accesorii unde să se păstreze sculele sau lemnele de foc. În acest sens, scândurile sunt la fel de binevenite.

3. La țară, gândul nu trebuie să fie doar la muncă, neapărat trebuie să ne amenajăm și un colțișor de odihnă.

4. Fiind pasionată de grădinărit, mi-am amenajat și un spațiu special pentru asta.

5. Gardul te costă o avere? Nu și dacă îl faci din scânduri.

6. Scândurile din lemn te pot ajuta și la creșterea verdețurilor, fructelor și legumelor. Astfel vei putea delimita foarte bine culturile, iar buruieni vor fi mai puține.

7. Nu știi unde să pui greblele, lopețile și alte ustensile pentru grădină? Construiește un astfel de suport!

8. Ai o grămadă de scânduri din lemn diferit și de diferite dimensiuni? Amenajează creativ un perete. Combinația dintre lucruri imperfecte poate forma ceva perfect!

9. Supraetajarea poate fi o idee originală și practică. Pur și simplu, fă o piramidă din flori.

10. Dacă ești pasionat de Lego, după același principiu ai putea construi o terasă!

11. Orice ai face, gândește-te ca lucrurile să-ți prindă bine, să arate bine și să fie deosebite.