Acest băiat transformă mașinile prăfuite în adevărate capodopere!

Nikita Golubev, care se ascunde sub pseudonimul ,,Proboynick” și-a găsit un hobby foarte interesant și neobișnuit – el desenează pe mașinile murdare, pe care le întâlnește pe străzile Moscovei. Bărbatul creează adevărate opere de artă, pe care nu te lasă inima să le ștergi cu cârpa. O astfel de artă stradală este cu adevărat impresionantă. Convinge-te și tu!

Într-un interviu acordat pentru artifex.ru, bărbatul povestește de unde a apărut această idee: ,,Am petrecut o iarnă în India și în luna martie m-am întors în Moscova. În contrast cu culorile indiene, mașinile gri de aici au avut un efect impresionant asupra mea. Stând într-un ambuteiaj și privind camioanele prăfuite, mi-am amintit că demult vroiam să desenez pe o asemenea suprafață.”

,,Îmi place foarte mult factura acestei murdării. Însă, este destul de dificil să desenezi pe ea. Atunci când e prea multă, pot cădea bucăți întregi, sau când e prea uscată – nu îmi reușește contrastul. Totuși este o metodă interesantă – să desenezi invers, cu alb pe negru și fără a avea posibilitatea să corectezi ceva.”

,,Încă din copilărie îmi place să desenez, dar nu am studii în arte plastice. Am frecventat diferite cursuri, dar până la urmă am ajuns la concluzia, că singur îmi pot dezvolta abilitățile necesare.”

,,Deja am câteva idei, cum pot să fac asemenea desene, fără murdărie, și în așa fel ca tablourile să se primească în culori. Va fi o metodă mai comercială și planific să dezvolt această tehnică în continuare. Plus la toate, creația mea depinde foarte mult de sezon, de aceea mă voi întoarce la ea când va deveni din nou actuală.”