Amenajare cu stil: Aceste 5 ornamente îți vor face apartamentul frumos!

Majoritatea persoanelor habar nu au despre cât de puțin trebuie pentru a crea o atmosferă plăcută și confortabilă în casă. De cele mai multe ori e nevoie de un singur ornament. Astăzi te vom învăța cum să faci acest lucru și cum să transformi locuința ta într-un loc confortabil, practic și plăcut, în care să revii de fiecare dată cu cea mai sinceră plăcere.

1. Modelul Chevron

Modelul chevron (zigzag) este una dintre cele mai populare tendințe în designul contemporan. Este versatil, elegant, dinamic și în același timp relaxant. Acest design arată armonios atât pe draperii, cât și pe alte suprafețe, de exemplu, deasupra blatului de bucătărie. Zigzag-urile extind vizual suprafața și dau interiorului o notă hi-tech.

2. Modelul floral

Florile sunt mereu binevenite. Ele adaugă culoare și expresivitate interiorului. Dar nu și pe pereți. Un tapet cu sute de trandafiri irită retina și reduce volumul camerei. În schimb, ornamentele florale (de exemplu, albastru ikat) arată bine pe covor și draperii. Mai ales atunci când creează contraste.

3. Modelul orizontal

Dungile verticale adaugă camerei înălțime, iar cele orizontale o extind din punct de vedere optic. Și nu e neapărat să decorezi pereții cu tapete. Poți crea dungi cu ajutorul mobilierului, pardoselii, draperiilor, tablourilor etc. Important e să ții cont de proporții și să pui corect accentele. Nu uita că minimalismul arată foarte elegant.

4. Modelul paisley

Un print pentru iubitorii de boem. Tapițeria, draperiile și cuverturile de pat cu model Paisley pot fi folosite pentru a crea un interior cordial și romantic, în stil boho. În ceea ce privește asortarea cu alte ornamente de interior, paisley face pereche minunată cu stilul geometric clasic – dungi, carouri, chevron.

5. Modelul în carouri

Tapițeria, draperiile și alte textile în carouri sunt un semn distinctiv al interioarelor clasice în stilul englez, scoțian și francez. Condiție obligatorie: croiala trebuie să fie de o calitate impecabilă, iar liniile să fie lucrate perfect. Carourile, expresive prin natura lor, se asortează excelent cu tonurile monocrome.

Citește și: Amenajare cu stil: 9 idei care îți vor face bucătăria curată!