Această tehnică simplă va ajuta orice amator să picteze o operă de artă

Vrei să te simți un adevărat pictor și totodată să-ți decorezi casa cu un tablou minunat? Atunci, fă rost de vopsele și de pensule, pentru că vei începe să creezi.  Există o tehnică de pictat foarte ușor de pus în aplicare. Cu ajutorul ei, vei putea picta niște bujori fantastici.

Vei avea nevoie de:

-pânză sau hârtie pentru vopsele acrilice;

-vopsele acrilice;

– pastă de reliefare ( la dorință);

– pensule;

– lac acrilic

Pentru început, alege pânza sau hârtia de care ai nevoie. Pot fi de formă și dimensiune diferită, dar sugestia noastră este să faci un tablou rotund. Aplică pe suprafața aleasă vopsea acrilică albă. La dorință, aplică și niște pastă de reliefare, ca să obții o factură mai deosebită.

Acum vei face fundalul tabloului. Ia o pensulă plată și aplică vopsea de diferite culori și dimensiuni. În cazul nostru este vorba despre alb, galben, albastru marin, turcoaz, verde închis și violet.

Ulterior, cu mișcări circulare și cu o pensulă lată amestecă și retușează toate culorile. Dacă crezi că este prea puțină vopsea de un anumit fel, mai adaugă.

Ca să creezi un fundal și o textură mai interesantă, adaugă culori mai întunecate de parcă vrei să murdărești pânza.

După ce fundalul este gata, poți începe să pictezi bujorii. Mai întâi vei desena mugurii de floare, pentru care vei alege un roșu-zmeură.

Pentru ca petalele să capete volum, vei folosi mai multe culori: alb, galben și roșu-zmeură. Folosește vopsea din abundență pentru fiecare petală.

Cu galben, vei desena staminele florilor. Folosind culoarea de bază a florilor, fă în jurul lor umbre. Le poți face și cu degetele.

Ulterior, vei desena tulpinele și frunzulițele florilor.

La final, înmoaie periuța în vopsea albă și scutur-o peste tablou.

Când vopseaua se va usca, o vei acoperi cu lac acrilic. Acesta o s-o protejeze de praf și murdărie, oferindu-i luciu.