24 de fotografii care transmit un mesaj puternic: finaliștii concursului de fotografie “Women Photography Contest”

Concursul de fotografie pentru femei este un tribut adus femeilor din întreaga lume. Rezultatele celei de-a 24-a ediții a „Concursului de fotografie pentru femei” al revistei AAP sunt aici și imaginile sunt la fel de puternice ca întotdeauna.

#1 Grace de Osama Elolemy

„Oricine poate fi milostiv la orice vârstă. Oriunde ai trăi, orice viață ai duce, oricât de simplă, dacă te iubești pe tine însuți, asta se va vedea – vei radia de frumusețe. Nu aștepta momentul potrivit ! Acum este momentul să porți hainele pe care le tot lăsai pentru ocazii speciale și să radiezi de fericire !”

#2 Căutând lumina de Ilaria Miani

„Provincia Guangxi, China. Într-un mic sat, această femeie m-a invitat să intru în casa ei. O casă mică, întunecată, cu un perete întunecat cu sobă și doar cu o fereastră de unde pătrundea lumina slabă a unei zile înnorate.”

#3 Femei în negru din seria „Desolata” de Domenico Iannantuono

„Corul sugestiv format din peste 350 de femei îmbrăcate în negru și cu fețele complet acoperite, însoțite de trupa muzicală locală, cântă Stabat Mater de Jacopone da Todi pentru a-și exprima tot chinul și durerea. Proiectul face parte dintr-o cercetare mai amplă privind intensitatea și pasiunea cu care unele populații din sudul Italiei își trăiesc credința religioasă în Săptămâna Mare.”

#4 După-amiază de august în Uptown Manhattan, din seria „Face Of My Town: Urban Portraits” de Vytenis Jankunas

„Cel mai recent proiect de fotografie al meu se numește „Face of My Town: Urban Portraits – NYC Edition”. Locuiesc în New York City de peste 25 de ani și mereu m-am întrebat: ce mă ține aici atât de mult timp?

Este bogăția culturală, oportunitățile de carieră pe care le poate oferi acest oraș sau poate abilitatea de a experimenta cea mai mare parte a ceea ce poate oferi lumea fără a părăsi orașul? Bănuiesc că totul deodată, dar un lucru a devenit sigur pentru mine: m-am îndrăgostit de oameni, de felul în care arată, de felul în care se îmbracă, de felul în care vorbesc.

Este greu să găsești un alt oraș în lume cu o asemenea diversitate sau similară în cadrul populației sale. Despre asta este proiectul meu, doar să merg pe străzi și să surprind oamenii cu camera mea. Rezultatul este ceva între fotografia de stradă și portretele oamenilor aflați în starea vulnerabilă a vieții de zi cu zi.”

#5 Portretul unei femei călătoare irlandeze, Galway, Irlanda 2022 Din seria „Femei călătoare irlandeze” de Joseph-Philippe Bevillard

„O adolescentă călătoare irlandeză a participat la un popular târg de cai din Galway, Irlanda. La fel ca multe fete și femei din comunitatea ei, purta cu mândrie machiajul, extensiile de păr pentru a adăuga volum, unghii cu gel, bronz fals, extensii de gene, bijuterii mari, tocuri înalte și îmbrăcăminte elaborată. Mulți se căsătoresc între 16 și 18 ani și au copii în primul an de căsătorie.”

#6 The Red Purse de Jacque Rupp

„The Red Purse este despre pierdere și tranziție și despre experiențele mele când am devenit o tânără văduvă. M-am luptat cu tristețea, conflictul și vinovăția. Eram tristă în urma pierderii propriei mele identități împreună cu pierderea soțului meu. M-am simțit amorțită, apoi m-am simțit brusc foarte sexuală și vie. Orice era posibil. Aceste in-congruențe erau confuze. Dorințele și nevoile mele fuseseră neglijate în timpul lungii lui boli. Mi-a fost rușine de noile mele dorințe.

La scurt timp după ce a murit, mi-am cumpărat o poșetă roșie, care a stat ani de zile în dulapul meu. Știam că trebuie să o am, dar nu știam de ce. Nu am purtat-o niciodată. Văd acum că a fost o amintire a ceea ce aveam nevoie în viața mea de femeie; ceva feminin, frivol și în afara caracterului. Mi-am dat permisiunea de a visa despre cine aș putea deveni în timpul acestei tranziții.”

#7 Ea este puterea de Praveen Emmanuel

„Am cunoscut-o pe Josephine în mahalalele din centrul orașului Lusaka, Zambia. Ea povestea cum și-a pierdut soțul, fiica și ginerele din cauza HIV/SIDA. Fără nici un loc de muncă sau sursă de venit, acum se ocupă de îngrijirea nepoților săi. A existat un scurt moment când ea a încetat să mai vorbească și am reușit să surprind acel moment. Deși această imagine arată tristețea care vine odată cu situația, pentru mine, Josephine reflectă curajul și puterea de care este nevoie pentru a le face față. Aceasta este o reprezentare vizuală puternică a spiritului uman.”

#8 Din seria „Women of Strength” de Cara Weston

„Această fotografie a fost făcută când prietena mea din copilărie a împlinit 60 de ani. Mă punea să o fotografiez la fiecare 5 ani pentru a vedea cum se schimbă corpul ei cu timpul. Cele mai multe dintre aceste imagini sunt cu ea nud. Această fotografie a fost făcută după ședința photo în timp ce ea se odihnea și se usca la soare.”

#9 Chorsu Bazaar, Tașkent, Uzbekistan Din seria „Sisterhood” de France Leclerc

„Acest proiect încearcă să ilustreze faptul că, în ciuda diversității văzute la nivel mondial în aspectul, tradițiile și normele oamenilor, majoritatea dintre noi împărtășim valori fundamentale comune. Am descoperit că nu există loc mai bun pentru a vedea aceste aspecte comune decât privim viețile femeilor. Femeile de pretutindeni sunt conduse de aceleași preocupări, începând cu dragostea pentru familia și comunitatea lor. Deși activitățile zilnice variază dramatic de la o parte a lumii la alta, am văzut femei muncind din greu peste tot, dând dovadă de hotărâre și putere incredibilă, pentru a oferi o viață mai bună oamenilor lor. Cu toții facem parte din aceeași fraternitate.”

#10 Frederiek Muller: Actriță de Susanne Middelberg

„În portretele mele, caut onestitate și vulnerabilitate. Cred că vulnerabilitatea ne face ființe umane mai drăguțe și că asta face lumea puțin mai prietenoasă și mai înțelegătoare. Oamenii care își arată vulnerabilitatea oferă altora încrederea că ei înșiși pot fi cine sunt. Cel mai mult sunt fascinat când pot vedea calitățile opuse ale unei persoane în același moment. Mi se pare interesant pentru că oamenii sunt ființe complexe.”

#11 Dorothy Canning Miller de Lynn Gilbert

#12 Sass din seria „Născut în aceeași zi” de Jaclyn Cori

„Born On The Same Day este un album de familie poetic despre viețile fiicelor mele gemene. În fiecare dimineață își deschid ochii și primul lucru pe care îl văd este  „celălalt”, geamănul lor. Această fotografie, „Sass”, arată o fată încrezătoare, extravagantă care se apropie de perioada de adolescență.”

#13 Portretul Ninei din seria „Dimineața de duminică la Paris” de Julien Sunye

„Acest proiect a fost inițiat în 2017. Am început duminica dimineața la Paris cu ideea de a crea ceva moale, blând și frumos. Am ales să aduc un omagiu frumuseții formei feminine care a inspirat mulți artiști. Acesta este pe fundalul unuia dintre cele mai frumoase orașe din lume. Ideea a fost de a crea imagini care să dea senzația unei dimineți de duminică leneșă după o seară jazzy, rezultând scene diferite de la cele care par să vină dintr-un vis și unele care tind mai mult spre portrete. Este esențial pentru mine ca modelele din fotografie să-și dețină propriul corp și propria lor senzualitate.

Ca fotograf, sunt acolo pentru a surprinde ceea ce apare în acest moment, asigurând compozițiile, fundalurile și lumina perfecte. Niciodată nu fac forță pentru o anumită poziție sau atitudine, în schimb, îmi doresc ca modelele să se simtă oarecum libere să fie sinele lor natural. Nu am vrut ca rezultatele să fie copleșitoare vizual. În schimb, am vrut să creez imagini calme, dar puternice, care să atragă o atmosferă de vremuri trecute, rămânând în același timp atemporale.”

#14 Capul de ou „Through My Child’s Eyes” de Lisa Murray

„Această imagine face parte dintr-un corp mai mare de lucrări intitulat „Prin ochii copilului meu”. Seria este o colaborare fotografică între mamă și copil. Este compus din fotografii de arhivă recreate făcute inițial de fiul meu de cinci ani, Griffin, combinate cu propriile mele reflecții actuale ale vremii. Se întinde pe opt ani și relatează un capitol de timp în care viața nouă și aproape de moarte s-au așezat momentan una lângă alta.”

#15 Locul 3 la categoria „Roșul este culoarea…” de Shesaidred

#16 Câini- Câștigător la categorial „Dianas” de Frieke Janssens

#17 Uko Fiti de Mark Chew

„Peste trei milioane de oameni trăiesc în așezările Mukuru și Kibera de la periferia Nairobiului. În ceea ce privește suprafața terenului până la populație, acestea sunt probabil cele mai aglomerate locuri de pe pământ. Sărăcia extremă, malnutriția, HIV, holera și abuzul sexual sunt predominante.
UKO FITI este o încercare de a înțelege rolul pe care îl joacă femeile în aceste comunități și de a arăta importanța respectării și valorificării puterii lor pentru a face o schimbare.
Mark Chew este un fotograf activ cu sediul în Melbourne, Australia.

Clienții săi actuali includ universități de top din Australia, organisme de turism de vârf, companii aeriene, corporații, spitale și organizații caritabile, dar în ciuda faptului că a avut o carieră de succes în fotografie comercială de peste 30 de ani, el a fost întotdeauna conștient că munca importantă nu are de obicei legătură cu câștigarea existenței . Pe măsură ce trece timpul, încercarea de a reveni la valorile autenticității și veridicității devine mai importantă. Dar nu este o călătorie liniară. Pe măsură ce progresăm pe această cale, constatăm că ajungem într-adevăr doar la locul în care am pornit cu mulți ani înainte.”

#18 Ochii închiși din seria „Îngrijirea” de Lynne Breitfeller

„Aceasta este o imagine a mamei mele în una din vizitele mele zilnice.”

#19 Câștigătorul locului al doilea: Păpușa bunicii din seria „Persistența familiei” de Diana Cheren Nygren

„Mama mea mi-a dat frumoasa ei păpușă de porțelan, Delicate Dolly. Treizeci de ani mai târziu, i-am transmis-o propriei mele fiice, care nu a pierdut timpul și i-a smuls unul nul dintre brațe.

Legăturile noastre cu strămoșii noștri și descendenții noștri se simt adesea mai puternice decât legăturile noastre cu cei din jurul nostru. Adesea mi-aș dori copiii mei să-mi cunoască bunicii. Acestea sunt portrete ale copiilor mei ca produsul unei istorii a vieților trăite și împletite, fiecare afectându-l și modelându-l pe celălalt. Această serie interoghează rolul relațiilor de familie și al istoriei în modelarea sentimentului nostru despre noi înșine și locul nostru în lume. Am compus vechile mele fotografii de familie, fotografii pe care le-am făcut copiilor mei pe măsură ce creșteau și imagini cu peisajele din Noua Anglie în care am crescut eu și copiii mei. Cu aceste compoziții, generațiile se întâlnesc una pe cealaltă de-a lungul timpului. Eu exist în tensiunea spațiului dintre cei care au venit înaintea mea și cei care vor veni după.”

#20 Femei din lume, România din seria „Frumusețe și putere” de Orna Naor

„Prin călătoriile mele în jurul lumii, „Sunt întotdeauna fascinată de frumusețea și puterea femeilor. Această colecție conține imagini din Israel, Brazilia, România, New York, Creta, Cuba, China și Guatemala. Toate, cu toate expresiile lor, femei puternice și intrigante.”

#21 Gardienii Vestului de Landry Major

„Verile copilăriei mele au fost petrecute într-o fermă de familie din Nova Scoția. Mă trezeam în zori și pășteam vacile pe câmp, unde singurele sunete erau ciripitul păsărilor și murmurele blânde ale vacilor. Mirosul de lapte proaspăt și câmpiile de iarbă au fost elementele incontestabile ale tinereții mele. Hambarul în care l-am ajutat pe unchiul meu să mulgă vacile este acum înapoi în pământ.
Seria mea aflată în desfășurare Keepers of the West m-a dus înapoi pe câmpuri în zori, de data aceasta în fermele de familie din Vestul american. Viziunile despre Occident au fost de mult timp esențiale pentru cultura noastră, dar modul de viață al cowboy-ului și al fermei de familie dispare rapid.

Peste jumătate din toate fermele de familie din Montana sunt conduse de oameni de peste 65 de ani și mulți dintre copiii lor nu aleg să rămână în fermă.
Pentru că recunosc aceste lupte, seria mea celebrează frumusețea fermelor de familie. Viețile acestor oameni sunt încadrate de greutăți, totuși ei prosperă în modul mai simplu de viață care rămâne rutina lor și în administrarea pământului și a animalelor pe care le îngrijesc. În ultimii patru ani am fost martor la puterea, determinarea și angajamentul acestor familii de a continua acest mod de viață și de a-l transmite copiilor lor. Imaginile sunt alcătuite din locuri, oameni și vietăți care m-au primit în lumea lor pentru a ne aminti de momentele captivante de grație și frumusețe găsite într-o viață trăită sub cerul larg deschis din vest.”

#22 Mătura din seria „I Imagined It Empty” de Ruth Lauer-Manenti

#23 Camera Intima de Stéphanie Probst

#24 Corpus de Xavier Blondeau

„Amurgul ne face să descoperim discret curbele unui corp, precum un râu care lustruiește pietrele și vântul care modelează vârfurile copacilor. Percepem delicatețea pielii și detaliile unei povești de viață pe acest corp gol. Dar important este ceea ce nu putem vedea în obscuritatea care acoperă esența intimității femeilor.”

Dar pe tine care dintre aceste imagini te-a impresionat cel mai mult ? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !