22 de proiecte arhitecturale de-a dreptul impresionante

Proiectarea unei structuri care este practică și atrăgătoare din punct de vedere vizual necesită multă creativitate și îndemânare. Din păcate, nu toată lumea are talentul pentru a face acest lucru, așa că atunci când vedem pe cineva care are succes în această sferă, putem cu siguranță să apreciem asta.

Platforma de conținut digital „ Arhitecture Hunter ” se concentrează pe găsirea acestor creații de design impresionante, care sunt absolut uimitoare și sărbătoresc uimitoarea abilitate arhitecturală care a intrat în structura finită. Conținutul pe care îl distribuie urmărește să-și susțină misiunea, „Inspiră, informează și distrează”. Așa că stai alături de noi și rulează mai jos pentru a vedea câteva dintre cele mai excepțional de uimitoare modele găsite în galeriile lor, care depășesc așteptările.

#1

Arhitectură: Snøhetta
Vizualizare: Aesthetica Studio
Locație: Arendal, Norvegia.

„Proiectată inițial de arhitectul Ketil Ugland, instalația a fost folosită de Clubul de înot Arendal pentru competiții de scufundări, antrenament de înot și alte activități acvatice. În 1947, baia din port și-a închis porțile înainte de a fi reluată în folosință în anii 1960, de data aceasta ca club de jazz. Cu liniile sale zvelte și curate, Knubben a fost un exemplu mic, dar elegant, al spiritului modernist. Cu toate acestea, după o degradare substanțială, platforma de scufundări a fost demolată de forțele armate norvegiene în anii 1980.

În 2018, Snøhetta a fost însărcinată să revitalizeze instalația cu un studiu de fezabilitate. Noul Knubben este o structură este creată cu arhitectură care se inspiră din formele pe care le găsim în insulițele de-a lungul coastei norvegiene. Va semăna cu un bloc de piatră din timpul ultimei perioade glaciare, caracterizat prin forme abrazate în care pereții moi concavi și convecși formează cavități în peisaj.

#2

Această formă a clădirii este inspirată din natură. Este o nouă dezvoltare Blue Heaven Empreendimentos, The Infinitá Treehouse, proiectată de renumita firmă de arhitectură franceză braziliană, TRIPTYQUE ARCHITECTURE. Clădirea este situată pe coasta de sud a Braziliei.

#3

Această casă incredibilă, cu o consolă grozavă, a fost proiectată de Alessandro Giraldi și Marcelo Moura.

#4

Lonely House, proiectată și vizualizată de THE LINE.

#5

Această textură de pe pereți a mers foarte bine cu contextul proiectului. Spațiul de contemplare rotunjit, chiar sub luminator și chiar lângă piscină face acest spațiu atât de liniștit !

#6

Proiectat și vizualizat de Federico Repetto.

#7

Proiect: Iceland House
Design și vizualizare: evoquelab în colaborare cu Charlotte Taylor
Locație: Islanda

Ferestrele din sticlă permit proprietarilor casei să aibă o vedere la 360° asupra peisajului. Și ceea ce este interesant la acest proiect este contrastul dintre munți și placarea metalică a casei, una care își schimbă culorile în funcție de lumina soarelui. Asta face casa să pară complet conectată la împrejurimile sale.

#8

Proiect: La Khaima
Arhitectura: JUNCO ARQUITECTURA
Vizualizare: PIX
Locație: Altea, Spania

Simplitatea formelor casei introduse în natură, fac ca copacii, peisajul și priveliștile să fie protagonistul proiectului.

#9

Design minunat și vizualizare de Jo-Anie Charland.

#10

Concept și vizualizare: Ander Alencar.

#11

Proiectată poetic de Mold Architects, nCAVED House este situată în insula Serifos, Grecia, și fotografiată în mod strălucit de Yiorgis Yerolymbos și Panagiotis Voumvakis.

Zonele din peșteră sunt spații „negative”. Acestea rezultă din tăierea și îndepărtarea unei părți din rocă. Această senzație aspră a unei cavități naturale a fost ceea ce am urmărit să recreăm cu alegerea noastră de materiale și paleta de culori. Piatra, betonul la vedere, lemnul și metalul sunt folosite cu precizie pentru a crea învelișuri interioare grosiere”, spune arhitectul Iliana Kerestetzi.

#12

Proiect: Concept CP1R
Proiectare: IGOR_SIROTOV_ARCHITECTS
Redări: IGOR_SIROTOV_ARCHITECTS

Un restaurant în interiorul unei peșteri, care trebuie să aibă priveliști uimitoare! Contrastul dintre un element natural precum roca și o suprafață în oglindă precum oțelul inoxidabil creează o atmosferă unică și intrigantă!

#13

Casa Mague, proiectată de Mauricio Ceballos X Architects Mauricio Ceballos Pressler, se află în Malinalco, Mexic, și este fotografiată de Diego Padilla Magallanes.

„Pornind de la contextul cultural prehispanic, și de legătura predominantă cu natura, conceptul se bazează pe viziunea mezoamericană asupra lumii, unde copacii au o semnificație rituală. Rădăcinile simbolizează legătura cu lumea interlopă, trunchiurile- viața umană pământească și cupele- legătura cu zeii. Pentru a sublinia această idee, proiectul este împărțit pe trei niveluri: primul, o bază de oglindă care dă continuitate terenului natural și rădăcinilor copacilor, și permite volumului principal al casei să dea senzația de plutire. Apoi, spațiul de locuit, totul la același nivel în care are loc viața de zi cu zi. Și în sfârșit, învelișul exterior natural format din frunzișul copacilor”, spun arhitecții.

 

#14

„Cu cea mai recentă clădire rezidențială propunem noi moduri de viață care reacționează la valorile schimbate ale stilurilor de viață conștiente. Dimensiunile diferite ale apartamentelor merg de la 60 m² la 120 m² pentru penthouse-uri. Fiecare apartament are o terasă imensă și o adevărată zonă de plantare la fiecare etaj. Penthouse-urile sunt conectate direct la o grădină pe acoperiș. Clădirea forțează ideea de a oferi oamenilor o soluție alternativă reală la locuința unică, care este una dintre cele mai mari probleme în ceea ce privește resursele de teren”, spune arhitectul Peter Wimmesberger.

#15

Casa cu un etaj ne-a atras atenția datorită eleganței și selecției minimaliste de materiale: piatră, beton și lemn. Proiectul a fost conceput pentru a fi integrat la lac. Puteți vedea chiar și reflectarea terasei pe apă, făcându-i să pară că plutește.

#16

Casă prefabricată proiectată de TRIPPER ARQUITETURA, în Petrópolis, Rio De Janeiro.

#17

Proiect: Centrul Ilulissat Icefjord
Arhitectură: Dorte Mandrup
Fotograf: Adam Mørk
Locație: Ghețarul Sermeq Kujalleq, Groenlanda.

„Zona Icefjord, protejată de UNESCO, are 4.000 de ani de moștenire culturală și este esențială pentru înțelegerea crizei climatice.  Forma aerodinamică este acum vizibilă în peisaj, unde este concepută pentru a minimiza acumularea de zăpadă în timp ce încadrează priveliștile către fiord. Forma curbată este creată de cadre geometrice diferite din oțel, creând un acoperiș dublu curbat. Cadrul clădirii este acoperit de o promenadă din lemn curbată, ușor înclinată. Acesta întruchipează punctul de plecare al Traseului Patrimoniului Mondial și acționează ca un punct de adunare, o zonă informală de relaxare și o platformă de vizionare – oferind o vedere spectaculoasă și netulburată asupra Văii Sermermiut și a fiordului de gheață”, spun arhitecții.

#18

Proiect: Crystal Lake Pavilion
Arhitectură: Marc Thorpe Design
Rendere: Truetopia
Locație: Roscoe, NY, SUA

Iată ce au de spus designerii despre proiect: „Pavilionul Crystal Lake este conceput pentru a fi folosit pentru cursuri de meditație și yoga, precum și pentru terapie de grup. Pavilionul este o lucrare specifică site-ului, care îmbrățișează mediul natural înconjurător prin transparența sa structurală.”

#19

Proiect: UC House
Arhitectură: Daniela Bucio Sistos
Fotograf: Dane Alonso & Mariano Renteria Garnica
Locație: Morelia, Mexic.

„Designul arhitectural ia naștere din preocuparea de a crea un proiect cu o anumită ambiguitate spațială între interior și exterior și care ar putea fi uneori insesizabil. Proiectul UC este o reședință în care toate spațiile interioare sunt în contact direct cu micro-mediile generate în interiorul casei”, spun arhitecții.

 

#20

Proiectat de Biombo Architects și fotografiat de KIE. Cala Saona este situată în inima orașului Canggu, Bali, Indonezia, pe un teren care este orientat spre apus și înconjurat de câmpuri de orez uimitoare. Vila are 5 dormitoare en-suite pentru clădirea principală a familiei și apoi, profitând de panta naturală a parcelei, arhitecții au creat la un alt nivel sub piscină, un pavilion de oaspeți numit „Batukaru Suites” cu încă 3 dormitoare. Apartamentul are piscine individuale și terasă.

#21

O altă operă uimitoare.

#22

Dar ție care proiect arhitectural ți-a plăcut cel mai mult ? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !