10 vaze uluitoare din sticlă, realizate de artista ucraineană Kateryna Sokolova

Kateryna Sokolova este un designer ucrainean care creează vaze magnifice care arată maleabilitatea uluitoare a sticlei. În seria sa „GUTTA” pentru brandul de design ucrainean NOOM, ea exprimă tradiția bogată de suflare a sticlei în Ucraina și oferă vaselor ei sculpturale aspectul de lichid înghețat.

Într-un interviu pentru Demilked , Kateryna a dezvăluit: „Mi-am dorit de mult să lucrez cu sticla. Sincer, materialul a sugerat forma de la sine și mi-a schimbat complet primul concept. Am avut o mulțime de experimente cu ea. Sticla este greu de îmblânzit, astfel încât fiecare obiect este unic și are propriile sale proprietăți originale.”

Vezi câteva dintre lucrările ei uimitoare în galeria de mai jos.

#1

„A fost nevoie de aproximativ 1,5 ani de la concept până la proiectul final”, a spus artista. „Am experimentat mult cu forma. De asemenea, planurile noastre au fost foarte influențate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Când a  început, am fost forțați să ne mutăm producția, să stabilim noi rute logistice etc.

#2

Kateryna și-a explicat procesul de creație: „După cum am spus deja, am experimentat mult cu artizanii și au existat o mulțime de vaze de probă. Găsirea „exact a acelei forme” este un proces creativ captivant care inspiră și te umple de energie. Este un sentiment puternic când realizezi că în urmă cu o mie de ani, strămoșii tăi au stat la cuptorul de sticlă și, în același mod, au încercat să îmblânzească sticla și să-i dea diverse forme.”

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

Curbele fluide și culorile fascinante ale vazelor lui Sokolova surprind esența lichidului într-un mod care este atât izbitor, cât și frumos. Fiecare piesă este cu adevărat unică, având propriile sale proprietăți unice care fac o mărturie a puterii creativității și experimentării. Lucrările lui Sokolova sunt o reamintire a frumuseții care poate fi găsită chiar și în cele mai provocatoare materiale și servește drept inspirație pentru designeri și artiști de pretutindeni. Ea reamintește oamenilor despre tradițiile frumoase de secole ale ucrainenilor și își face auzită vocea interioară prin lucrările sale.

Dar pe tine care dintre aceste modele de mai sus te-a impresionat cel mai mult ? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !